DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1
1
1

LNB aicina Valsts prezidentu kļūt par pirmās latviski izdotās grāmatas 500-gades notikumu patronu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits ar dzīvesbiedri Andru Leviti šodien apmeklēja Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB), simboliski atzīmējot vienu gadu kopš prezidenta stāšanās amatā. Valsts prezidents ar LNB pārstāvjiem pārrunāja humanitāro zinātņu un digitālās jomas nozīmi Latvijas kā modernas valsts stiprināšanā.

Sarunā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoru Andri Vilku tika apspriesta tuvāko gadu sadarbība. Šajā kontekstā LNB direktors informēja par LNB plāniem 2025. gadā atzīmēt pirmās latviešu valodā drukātās grāmatas 500-gadi un LNB arhitekta Gunāra Birkerta simtgadi, kā arī aicināja Valsts prezidentu kļūt par šo notikumu patronu. Abas puses bija vienisprātis, ka būtu vērtīgi līdz 2025. gadam veidot konferenču un notikumu ciklu, lai dziļāk pētītu un plašāk sabiedrībā skaidrotu latviešu valodas attīstību cauri gadsimtiem un to, kā valodas attīstība ir iespaidojusi nācijas tapšanu.

Valsts prezidents arī uzsvēra: “Tehnoloģijām attīstoties, mums nopietni jādomā par humanitāro un sociālo ietvaru, kādā mēs ļaujam mākslīgā intelekta attīstībai notikt, jo arī pēc 10 gadiem mums kā sabiedrībai būtu svarīgi atšķirt mākslīgā intelekta un cilvēka radītu produktu. Ir svarīgi cilvēcisko autentiskumu saglabāt.”

E. Levits un A. Levite arī apskatīja LNB izstādīto Brīvības pieminekļa izgaismošanas projektam veltīto izstādi, multimediju izstādi “Tautasdziesmu teicējas. 1991”, Retumu krātuvi un izstādi “Hernhūtiešu rokraksti”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI