DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Izstāde «Ķīpsalas dizaina kods» šogad skatāma internetā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tradicionālā Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta (DTI) diplomandu izstāde «Ķīpsalas dizaina kods 2020» šogad būs skatāma DTI Facebook un Instagram lapās no 7. jūlija līdz 14. septembrim.

Izstādē būs aplūkojami 15 profesionālo studiju programmas «Materiālu tehnoloģija un dizains» absolventu studiju noslēguma darbi.

Jaunie dizaineri savos noslēguma darbos bijuši ļoti radoši un daudzveidīgi – ir tapušas dārza, priekšnama, skolas mēbeļu kolekcijas, īpaši sporta inventāra organizēšanai paredzēts sienas plaukts, rakstāmgalds. Studentu uzmanības lokā ir arī bērnu intereses – tapusi mūsdienīga slavenā šūpuļzirdziņa versija.

Studentu vidū ir arī tādi, kurus noslēgumu darbu radīšanā vadījusi ilgtspējas un bezatkritumu principu ievērošana – radīts atkārtoti izmantojams no reklāmas baneru atgriezumiem radīts piegādes iepakojums, kā arī restaurētas un atjaunotas mēbeles, apveltot tās ar mūsdienīga dizaina dvesmu. Viens no neparastākajiem šī gada darbiem ir pludmalēs izvietojamās roņu mājas, kurās patverties roņu mazuļiem.

Tematiski daudzveidīgo darbu vidū ir arī kāds sadarbības projekts ar uzņēmēju, kura rezultātā studente izstrādājusi biatlona tukššaušanas treniņa ierīci.

Izstāde būs skatāma facebook.com/KipsalasDizainaKods un instagram.com/rtu.dti

Absolventu noslēguma darbi: ej.uz/dk_2020

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI