DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā pieejama meklēšanas spēļu lietotne viedierīcēm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā un tā nodaļās – Dauderos un Tautas frontes muzejā – ir pieejamas bezmaksas interaktīvas meklēšanas spēles viedtālruņa lietotnē Actionbound. Spēles izveidotas nolūkā padarīt vēstures ekspozīciju un izstāžu apmeklējumu interaktīvāku un vēstures liecībām pievērst arī jaunāko apmeklētāju uzmanību.

Meklēšanas spēlēs muzeja ekspozīcijās apmeklētājiem būs jāatbild uz dažādiem jautājumiem, tostarp atrodot īsto eksponātu, pievēršot uzmanību priekšmetu detaļām un vēstures stāstiem. Spēles dalībnieki varēs sacensties par precīzākajām atbildēm vai īsāko spēles veikšanas laiku gan savā starpā, gan ar citiem muzeja apmeklētājiem.

Interesentiem atliek vien ielādēt bez maksas savā viedtelefonā vai planšetē aplikāciju Actionbound no Google Play veikala (Android lietotāji) vai App Store (iOS lietotāji) un izvēlēties vienu no piecām spēlēm: Brīvības bulvārī 32 (te tās saistītas ar Latvijas vēstures ekspozīciju un izstādi "Latvijas gadsimts"), spēli atjaunotajā ekspozīcijā Dauderu nodaļā Zāģeru ielā 7 vai Tautas frontes muzeja nodaļā Vecpilsētas ielā 13/15. Laika gaitā meklēšanas spēļu klāsts muzejā tiks papildināts.

Vislabāk pareizās atbildes uz jautājumiem meklēt klātesot muzejā uz vietas, taču ceļot pa kādu Latvijas vēstures posmu var arī neklātienē. Aplikācijā var klausīties ierakstus, skatīties videosižetus, pētīt muzeja priekšmetus.

Interaktīvās meklēšanas spēles muzejā pieejamas sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu.

Ņemot vērā joprojām saistošo prasību apmeklētājiem un darbiniekiem ievērot fizisko distanci, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atgādina arī par citām atraktīvām iespējām: pieaugušie izstādi "Latvijas gadsimts" var izstaigāt ar fotoorientēšanās uzdevumu lapu rokā, gados jaunāki vēstures entuziasti var sekot ceļvedim "Soli pa solim Latvijas gadsimtā", bet muzeja ceļvedis bērniem palīdzēs iepazīt Latvijas vēsturi no senlaikiem līdz mūsdienām.

Spēkā arī aicinājums #Aizrunāgidu – iespēja rezervēt privātu ekskursijas vadītāju sev vēlamā laikā līdz 10 cilvēku grupai (papildu informācija par muzeja piedāvājumiem: lnvm.lv, muzeja lapā Facebook vai pa tālruni 67221357).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI