DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Vecākus tiesās par cietsirdīgu vardarbību pret saviem bērniem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu abu vecāku apsūdzībā, ka viņi cietsirdīgi un vardarbīgi apgājās ar saviem bērniem. Viens no bērniem – sešus gadus vecais dēls – šīs rīcības rezultātā gāja bojā. 

Saskaņā ar apsūdzību abi vecāki ilgstošā laika periodā no 2017. gada novembra līdz 2020.gada janvārim vardarbīgi un cietsirdīgi apgājās ar saviem bērniem – sita un grūstīja viņus, kā arī nevērīgi izturējās pret viņiem. Tāpat bērniem netika nodrošināta pienācīgi medicīniskā aprūpe un vecumam atbilstoša vide. Ģimene dzīvoja celtniecības vagoniņā Rīgā. Naktī uz 2020.gada 25.janvārī vagoniņā izcēlās ugunsgrēks un puisēns guva dzīvības bīstamus apdegumus. Taču bērna vecāki neveica nekādas mērķtiecīgās darbības, lai sniegtu bērnam palīdzību, kas bija nepieciešama, lai novērstu dzīvībai un veselībai draudošās briesmas. Bērna tēvs apzināti lietoja paša iegādātos medikamentus, nodarot bērnam vēl lielākas ciešanas un sāpes. 2020.gada 28.janvārī iestājās bērna nāve. Savukārt mazgadīgā meita redzēja brāļa ciešanas un tas atstāja negatīvu ietekmi uz viņas psihoemocionālo stāvokli, radīja morālo kaitējumu, emocionālas ciešanas un psihoemocionālu traumu.

Bez tam vīrietis savam brālim izteica draudus noslepkavot.

Bērnu tēvs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas, Krimināllikuma 141.panta otrās daļas, Krimināllikuma 123.panta pirmās daļas un Krimināllikuma 132.panta.

Bērnu māte apsūdzēta pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas, Krimināllikuma 141.panta otrās daļas, un Krimināllikuma 123.panta pirmās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI