DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK padome iekļāvusi SIA "Andele Mandele PAY" elektroniskās naudas iestāžu reģistrā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 18. jūnijā iekļāvusi SIA "Andele Mandele PAY" elektroniskās naudas iestāžu reģistrā ar tiesībām sniegt maksājumu pakalpojumu – maksājuma instrumenta izlaišana.

FKTK, izvērtējot SIA "Andele Mandele PAY" iesniegto Komercdarbības plānu, secinājusi, ka tas sniedz priekšstatu par plānoto darbību un stratēģiju. Tāpat FKTK ir atzinusi uzņēmuma iesniegtās politikas un procedūras, kuras pieprasa Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likums, par prasībām atbilstošām.

SIA "Andele Mandele PAY" komercdarbības būtība ir izveidot uzņēmumu, kurš sniegs reģistrētas elektroniskās naudas iestādes pakalpojumus, sludinājumu izvietošanas platformas www.andelemandele.lv lietotājiem kļūstot par starpnieku pārdošanas/pirkšanas darījumos, kā arī nodrošinās ilgtspējīgu un peļņu nesošu uzņēmējdarbību.

Papildu informācija par elektroniskās naudas iestādēm:

FKTK reģistrētās elektroniskās naudas iestādes ir tiesīgas piedāvāt e-naudas un reģistrētai iestādei atļautos maksājumu pakalpojumus Latvijas teritorijā, un to apgrozībā esošās elektroniskās naudas vidējais apmērs nedrīkst pārsniegt divus miljonus eiro.

Elektroniskā nauda ir norēķinu līdzeklis, kuru tās turētājs var izmantot norēķiniem pie tirgotājiem, elektroniskās naudas iestāde izveidotā un uzturētā slēgtā sistēmā elektroniskās naudas emisijai un atpirkšanai. Elektronisko naudu var iegādāties, iemaksājot vēlamo naudas summu elektroniskās naudas iestādes kontā, kur pret iemaksāto naudas summu tiek emitēta elektroniskā nauda līdzvērtīgā apmērā. Ar lietotājam izsniegtajiem autorizācijas un maksājuma instrumentiem rīkiem (piemēram, parole, viedais paroļu pārlūks, norēķinu karte, aplikācija, u.c.). elektronisko naudu var izmantot norēķiniem pie konkrētiem tirgotājiem par dažādām precēm un pakalpojumiem.



Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI