DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Rīgas satiksme”: personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti sabiedriskajā transportā jāreģistrē brauciens vai jāsaņem bezmaksas biļete pie sabiedriskā transporta līdzekļa vadītāja

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksme” atgādina, ka personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību ir jāveic katra brauciena reģistrācija vai jāsaņem bezmaksas biļete pie transporta līdzekļa vadītāja. Lai nodrošinātu iepriekš minētās biļetes saņemšanu transporta līdzeklī, “Rīgas satiksme” ir atjaunojusi kārtību, kura paredz, ka personas ar 1. un 2. grupas invaliditāti, uzrādot derīgu invaliditātes apliecību sabiedriskā transporta līdzekļa vadītājam, var saņemt bezmaksas biļeti. Brauciena biļetes pie sabiedriskā transporta līdzekļu vadītājiem joprojām iegādāties nevarēs.

Lai izvairītos no došanās pie vadītāja, “Rīgas satiksme” aicina personas ar 1. un 2. grupas invaliditāti noformēt personalizētos e-talonus. Pirmreizēja e-talona izgatavošana ir bez maksas, un to iespējams izdarīt kādā no “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem, adreses skatīt šeit: https://www.rigassatiksme.lv/lv/biletes/bilesu-tirdzniecibas-vietas/klientu-apkalposanas-centri/.

Lai mazinātu COVID-19 izplatības risku un pasargātu transporta līdzekļa vadītājus, lūdzam iegādāties braukšanas biļetes iepriekšpārdošanā vairāk nekā 400 tirdzniecības vietās. Biļešu tirdzniecības vietas skatīt šeit: https://www.rigassatiksme.lv/lv/biletes/bilesu-tirdzniecibas-vietas/tirdzniecibas-vietas/.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka ikvienam pasažieriem, pārvietojoties sabiedriskajā transportā, deguns un mute jāaizsedz ar lakatu, šalli, respiratoru vai masku. Šādi piesardzības pasākumi noteikti, lai pasargātu līdzcilvēkus un mazinātu COVID-19 izplatību.

“Rīgas satiksme” aicina pasažierus būt saprotošiem un ievērot piesardzību, lai ikvienam būtu patīkami un droši braucieni. Lai izvairītos no liekas drūzmēšanās pieturvietā vai iekāpjot transportlīdzeklī pasažieri aicināti to darīt pakāpeniski, vienam aiz otra. Sabiedriskā transporta vadītājs durvis aizvērs tikai tad, kad pasažieri būs iekāpuši vai izkāpuši. 

Plašāku informāciju par “Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos “twitter” un “facebook”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI