DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Bērnu slimnīca vērtēs Covid-19 izslimojušu bērnu veselības stāvokli, lai pētītu infekcijas ietekmi uz veselību ilgtermiņā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca aicina atsaukties ikvienu ģimeni, kurā bērns izslimojis COVID-19, lai Bērnu slimnīcas speciālisti varētu novērtēt bērna vispārējo veselības stāvokli un noteiktu iespējamās saslimšanas seku ietekmi uz veselību ilgtermiņā.

“Ņemot vērā, ka pasaulē joprojām ir maz zināms par COVID-19 slimības norises gaitu sevišķi bērniem, kā arī trūkst datu par bērnu un vecāku ar veselību saistīto dzīves kvalitāti saslimšanas gadījumā, mediķiem ir ļoti svarīgi novērot un iegūt informāciju par katra pacienta slimības norises gaitu, kā arī par fizisko, sociālo, psiholoģisko un emocionālo stāvokli,” aicinājuma mērķi skaidro BKUS Bērnu slimību klīnikas prof.Jana Pavāre.

“Pasaulē veiktie jaunākie novērojumi un pētījumi liecina, ka bērniem COVID-19 infekcijas norisē un simptomos ir vērojamas atšķirības, salīdzinot ar pieaugušajiem. Koronavīrusa izraisītā slimība (Covid-19) ir infekcijas slimība, kuras ietekme uz bērnu un vecāku dzīves kvalitāti vēl nav apzināta, taču slimības akūtās izpausmes un tās norise ļauj saskatīt zināmas analoģijas ar citu akūtu slimību ietekmes mehānismiem uz bērnu un vecāku dzīves kvalitāti,” skaidro BKUS infektoloģe dr.Liene Smane.

BKUS speciālisti piedāvā attālinātas vai klātienes konsultācijas bērniem un viņu vecākiem. Tāpat pētījuma ietvaros paredzēts iegūt datus ar anketu palīdzību par slimības norisi un tās ietekmi uz dzīves kvalitāti.

Pagaidām pasaulē ir pieejami tikai daži pētījumi par Covid-19 ietekmi uz cilvēku dzīves kvalitāti. “Ierobežotās zināšanas un nepietiekamā informācija par konkrēto slimību var ietekmēt mediķu iespējas, tādēļ šis ir īstais brīdis, lai mēs kopā – pacienti un mediķi – nonāktu pie atbildēm un spētu palīdzēt nākotnē ikvienam saslimušajam,” komentā prof.J.Pavāre.

Aicinām vecākus, kuri piekrīt sadarboties, sazināties ar Bērnu slimnīcu, zvanot uz tālruņa numuru: 25680033 darba dienās no 8:00 – 17:00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI