DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Saeimā iesniegta iniciatīva par mežizstrādes miera periodu putnu ligzdošanas laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar vairāk nekā 10 000 balsu atbalstu portālā “ManaBalss.lv”, Latvijas Ornitoloģijas biedrības iniciatīva “Par mežizstrādes miera periodu putnu ligzdošanas laikā” šodien ir iesniegta  Saeimā.

“Esam priecīgi, ka iedzīvotāji pauduši atbalstu mūsu iniciatīvai par mežizstrādes pārtraukumu putnu ligzdošanas laikā. Kā zināms, putnu ligzdu postīšanu aizliedz likums. Ceru, ka ar Saeimas atbalstu mēs tagad varēsim pievērsties konstruktīvām diskusijām par to, kā nodrošināt šī likuma ievērošanu mežu apsaimniekošanā, nevis turpināt strīdēties par to, vai likums vispār jāievēro,” skaidro Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus.

Katru gadu valsts mežos vien mežizstrādes dēļ bojā iet vairāk nekā 50 tūkstoši putnu ligzdu. Mežizstrādes radītais traucējums ligzdošanas sezonas laikā apdraud arī tos putnus, kuru ligzdas fiziski izpostītas netiek. Piemēram, melnajam stārķim šis ir viens no galvenajiem iemesliem sliktām ligzdošanas sekmēm.

Ar iniciatīvu portālā “ManaBalss.lv” Latvijas Ornitoloģijas biedrība aicina noteikt vispārēju mežizstrādes un jaunaudžu kopšanas pārtraukumu no 1. aprīļa līdz 30. jūnijam, iekļaujot šo prasību Ministru kabineta noteikumos “Dabas aizsardzības noteikumi mežu apsaimniekošanā”. Šo priekšlikumu ar savu balsi atbalstījuši 10 322 Latvijas pilsoņi.

Plašāk te: https://manabalss.lv/par-mezizstrades-miera-periodu-putnu-ligzdosanas-laika/show?fbclid=IwAR3Qsu_2WQqmwZNTkq039JDsncGOhPUap62LBw6gsa6dxAH0g-CuUfTUKsg.

Par Latvijas Ornitoloģijas biedrību


Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) ir lielākā dabas organizācija Latvijā, kura pateicoties aptuveni 600 biedriem, veic savvaļas putnu izpēti un tiecas saglabāt to dzīvotnes Latvijā, rūpējoties par dabas daudzveidību cilvēku un putnu labklājības vārdā. Par putnu daudzveidību iestājas kopš 1985. gada. Izdod vienīgo žurnālu par putniem latviešu valodā “Putni dabā”.  Ir starptautiskās putnu aizsardzības organizācijas “BirdLife International” pārstāvis Latvijā. Plašāk: www.lob.lv un Facebook.com/LOB.LV.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI