DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Ventspils Tehnikums jauno audzēkņu uzņemšanu uzsāk ar 8. jūniju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Sākot ar š.g. 8. jūniju Ventspils Tehnikums uzsāk jauno audzēkņu uzņemšanu. Pieteikties 2020./2021. mācību gadam iespējams gan elektroniski, gan klātienē – piesakoties apmeklējumam  klātienes konsultācijai, iepriekš ir jāreģistrējas, to var izdarīt Ventspils Tehnikuma mājaslapā https://ventspilstehnikums.lv/.

Sākoties jaunajam mācību gadam, skolā tiks paplašināts arī apgūstamo profesiju klāsts. Pēc pamatizglītības ieguves audzēkņiem ir iespēja izvēlēties jaunu mācību profesiju – CNC iekārtu iestatītājs. Programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītājs var strādāt metālapstrādes un mašīnbūves nozares un citu nozaru uzņēmumos, kuros ražošanas procesā izmanto datorizētos ciparu vadības (CNC) darbgaldus.

Savukārt pēc vidējas iegūtās izglītības jaunajā mācību gadā Ventspils Tehnikumā ar mācību ilgumu 1.5 gadi būs iespēja izvēlēties kādu no 5 jaunizveidotām izglītības programmām – programmēšanas tehniķis, mašīnbūves tehniķis, inženierkomunikāciju tehniķis, restorāna pavārs, komercdarbinieks (iepirkumu speciālists). Mācību process plānots 60% attālināti, tā ir iespēja apgūt jaunu profesiju un apvienot mācības ar pamatdarbu.

Kopumā jaunajā mācību gadā jaunie audzēkņi tiks uzņemti 15 dažādās izglītības programmās. 10 mācību programmās pēc 9. klases un 5 mācību programmās pēc 12. klases. Ar visām Ventspils Tehnikuma mācību programmām pēc 9. un 12. klases var iepazīties Ventspils tehnikuma mājaslapas sadaļā “uzņemšana”.

Izglītojamo uzņemšana Ventspils Tehnikuma īstenotajās izglītības programmās notiek konkursa kārtībā, pamatojoties uz šādiem izglītojamā iesniegtiem dokumentiem:

  • iesniegums (veidlapa valsts budžeta grupām);
  • izglītību apliecinoša dokumenta kopija, uzrādot dokumenta oriģinālu;
  • sekmju izraksts (kopija);
  • medicīnas izziņa (veidlapa Nr. 027/u) – ar norādi par atļauju apgūt konkrēto profesiju;
  • 4 fotokartītes 3×4 cm;
  • uzrādīt pasi vai ID karti.

Pēc pieteikuma aizpildīšanas tiešsaistē dokumentu oriģināli būs jāiesniedz uzņemšanas komisijā klātienē.

Kontaktinformācija uzziņām darbadienās plkst. 10:00 - 15:00. – Ineta Burceva, Ventspils Tehnikuma direktores vietniece izglītības un stratēģiskās attīstības jautājumos. Tel. 22019039, e-pasts: uznemsana@ventspilstehnikums.lv.

Uzņemšanas pirmā kārta norisināsies līdz 30. jūlijam, kad tiks nokomplektētas grupas no visiem saņemtajiem pieteikumiem. Otrā kārta turpināsies tikai uz brīvajām vietām. Plašāk par izglītības uzņemšanas noteikumiem var lasīt ŠEIT.

Plašāku informāciju par Ventspils Tehnikuma mācību iespējām, piedāvājumiem un citiem jaunumiem pieejama interneta mājas lapā https://ventspilstehnikums.lv/ un Ventspils Tehnikuma sociālo tīklu kontos – “Facebook”, “Instagram”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI