DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Game ON: klimata pārmaiņas – spēle, kurā mēs gribam uzvarēt

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 5. jūnijā, Pasaules vides dienā vides organizācijas astoņās Eiropas valstīs sāk starptautisku projektu “Game ON – neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt!”. Latviju šajā projektā pārstāv Latvijas Dabas fonds. Projekta mērķis ir padziļināt jauniešu izpratni par klimata pārmaiņām un to, kā ar individuālām rīcībām iespējams sekmēt ilgtspējīgu un klimatam labvēlīgu attīstību, kā arī aicināt jauniešus aktīvi iesaistīties “klimata spēlē” – kļūt par klimata aktīvistiem.

Atkājot projektu, jaunieši un aktīvisti no astoņām Eiropas valstīm vienojušies kopīgā video, lai pievērstu uzmanību tam, ka mums bieži pietrūkst informācijas par to, kā ikdienā pieņemt videi un klimatam draudzīgus lēmumus.

Kas ir ilgtspējīgāk un klimatam draudzīgāk? Aizstaigāt līdz tuvākajam lielveikalam vai braukt uz beziepakojumu veikalu 10 kilometru attālumā? Nav tik vienkārši izvēlēties, vai ne? Jaunieši, influenceri, aktīvisti no 8 valstīm, tai skaitā Edgars Feščenko (Edgars Fresh) un Beāte Bērziņa (Beta Beidz) no Latvijas kopīgajā video (https://youtu.be/4G9rfsY9PAQ) mēģināja rast atbildes uz šiem jautājumiem. Beātei un Edgaram projekta četru gadu laikā Latvijā un pārējās projekta valstīs pievienosies citi jaunieši - klimata vēstneši, kas palīdzēs sekmēt vienaudžu izpratni par klimata pārmaiņām un motivēt viņus ilgtspējīgām ikdienas izvēlēm.

5. jūnijā plkst. 11.00 klimata eksperti un jaunieši no visām astoņām valstīm arī tiksies projekta pirmajā pasākumā – tiešsaistes diskusijā “Game on – kādi būs jaunie spēles noteikumi”, (https://bit.ly/climategameon) kurā sarunāsies par klimata pārmaiņām un ilgtspējīga dzīvesveida iespējām. Latviju šajā diskusijā pārstāvēs Latvijas Dabas fonda projektu vadītāja Maija Ušča.

“Mūsu projekta mērķis ir veicināt izpratni jauniešu un pieaugušo cilvēku vidū, kā arī iedvesmot tādai rīcībai, lai mēs vēl ilgi varētu piedalīties miljons gadu atpakaļ uzsāktajā planētas “spēlē”,” norāda Tors Morante Brigneti (Thor Morante Brigneti), projekta koordinators un Centrālās, Austrumu Eiropas vides organizāciju “CEEweb Biodiversity” pārstāvis.

“Klimata pārmaiņas ir ļoti sarežģīta tēma, kas ietver dabas, vides, sociālos, ekonomiskos un politiskos aspektus. Tieši jaunieši ir tie, kuriem būs jāveido sava dzīve klimata pārmaiņu izmainītā pasaulē, un tāpēc ir ļoti svarīgi veicināt sistēmisko izpratni par klimata krīzi pasaulē un rosināt aktīvi iesaistīties tās apturēšanā. Īpaši uzsvērsim dabas saglabāšanas saikni ar klimata pārmaiņu mazināšanu, kā arī klimata aktīvismu kā mūsdienu jaunieša identitātes daļu. Projekta mērķis Latvijā ir izveidot jauniešu-klimata vēstnešu tīklu un atbalstīt jauniešus jēgpilnā cīņā ar klimata pārmaiņām,” saka Ģirts Strazdiņš, Latvijas Dabas fonda direktors.

Projektu GameON caurvij spēles motīvs – līdz pat 2023. gadam jaunie aktīvisti un klimata eksperti visās astoņās valstīs nāks klajā ar dažādām ar spēles tematiku saistītām aktivitātēm, ar kuru palīdzību sabiedrība tiks iesaistīta klimata pārmaiņu mazināšanā. Slēpņošana, galda spēles, izglītojoši video, improvizācijas teātra izrādes un mobilā aplikācija ir tikai dažas no plānotajām norisēm, kuru mērķis ir palīdzēt izzināt ar klimata pārmaiņām saistītos jautājumus. Līdzās stāstiem par klimata pārmaiņām, tiks veidots jauniešu – klimata vēstnešu – tīkls visās astoņās valstīs, lai stiprinātu jauniešu iespējas ietekmēt klimata pārmaiņas un veidot savu nākotnes pasauli labāku.

Projekta īstenotāji Latvijā – Latvijas Dabas fonds – saredz iespēju ar šo projektu stiprināt jau esošās jauniešu klimata iniciatīvas un atbalstīt labas idejas klimata tēmas komunikācijā un klimatam draudzīgu paradumu veidošanā, un drīzumā tiks izsludināta pieteikšanās sadarbībai.

Par projektu GameON:

https://www.facebook.com/climate.game.on/

https://www.youtube.com/watch?v=TvYFzB95u1E

Saite uz tiešsaistes diskusiju (angļu valodā) 5. jūnijā:

https://bit.ly/climategameon

Projekts Game ON

Projekts “GameON! Neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt” (“Game on! Don’t let climate change end the game”) ir 10 partneru 8 Eiropas valstīs veidota iniciatīva jaunatnes aktivizēšanai cīņā ar klimata izmaiņu radītajiem draudiem cilvēces nākotnei. Projektu līdzfinansē ES DEAR (Development Education and Awareness Raising (DEAR) programma.

Latvijas Dabas fonds

Latvijas Dabas fonds jau 30 gadus ir viena no lielākajām dabas aizsardzības nevalstiskajām organizācijām Latvijā. Tā misija - Latvijas dabas daudzveidības saglabāšana. Šīs misijas īstenošanai mēs strādājam piecos galvenajos virzienos: aizsargājamās sugas un dzīvotnes, īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, dabas daudzveidība un ekosistēmas, sabiedrība un dabas izglītība, dabas aizsardzības politika.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI