DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. maija plkst. 6.30 līdz 15. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija kūlas ugunsgrēki, 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 05.54 VUGD saņēma izsaukumu Liepājā, kur, kā liecināja saņemtā informācija, ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki. Dzīvoklī, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, bija uzstādīts dūmu detektors, kas brīdināja par ugunsgrēka izcelšanos. Plkst. 06.24 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 19.44 tika saņemts izsaukums Līvānos, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.24.

Plkst. 20.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 200m2 platībā, kā arī blakus esošās dzīvojamās mājas ārsiena 45m2 platībā un vieglās automašīnas jumts 0,5m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš pirms VUGD ierašanās bija mēģinājis dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem. Cietušais tika nodots NMPD mediķiem. Mājā, kurā izcēlās ugunsgrēks, nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 21.17 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts, bet plkst. 23.31 likvidēts.

VUGD atgādina, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos. Visbiežāk traģiskas ugunsnelaimes izceļas naktī, kad cilvēki guļ un nejūt smaržas un smakas, tāpēc tieši skaļais dūmu detektora signāls savlaicīgi pamodinās un dos iespēju izglābties. Savukārt, privātmājas papildus ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur četros gadījumos dega atkritumi, dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji, dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums, mikroautobuss, zari, kājslauķis dzīvojamās mājas kāpņu telpā un dzīvojamās mājas ārdurvis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI