DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

“Jurista Vārdā” – praktiski ieteikumi ES fondu projektu tiesiskai īstenošanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas ekonomikai smagi ciešot no pandēmijas radītās krīzes, par vienu no “glābšanas riņkiem” kalpo Eiropas Savienības (ES) fondu projekti. Kā tos veiksmīgi un tiesiski pareizi pieteikt un īstenot, - ekspertu skaidrojumi jaunākajā, 12. maija, “Jurista Vārda” tematiskajā laidienā, kas tapis, redakcijai sadarbojoties ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA).

Kādas ir iepirkumu vadlīnijas sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem ES fondu projektos? Kā tiek regulēts valsts atbalsts? Kā veikt publiskus iepirkumus komersantu īstenotajos ES fondu projektos? Kā izvairīties no interešu konfliktiem un ievērot starptautiskās un Latvijas noteiktās sankcijas? Uz šiem un citiem jautājumiem “Jurista Vārda” lappusēs atbild kompetenti lietpratēji - ES fondu investīcijas Latvijā pārvaldošās Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras juristi.

Jāatgādina, ka gan dalībvalstis, gan ES šobrīd ir gatava ieguldīt milzīgus līdzekļus, lai pārvarētu koronavīrusa ekonomisko krīzi. Tai skaitā pašlaik tiek elastīgi pārorientēts ES fondu finansējums, lai to izmantotu tām jomām, kas šobrīd ir īpaši atbalstāmas. Arī Latvija pašlaik pārdala simtiem miljonus eiro no ES fondiem, lai atbalstītu veselības sistēmas projektus, uzņēmējdarbību un nodarbinātību.

Papildus tam ES fondu finansējums 150 miljonu apmērā tiek piedāvāts pašvaldībām tautsaimniecībai būtiskiem projektiem. “Jurista Vārda” speciālais laidiens noderēs visiem, kas vēlas šādus projektus pieteikt un īstenot.

Žurnāla “Jurista Vārds” 2020. gada 12. maija laidiens elektroniski pieejams šeit: https://juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12256.


Interesentiem! Tematisko “Jurista Vārdu” drukas formātā var iegādāties attālināti, kontaktējoties ar Lasītāju servisu:

  • 67311161; 
  • abonenti@lv.lv
  • vai klātienē mūsu Klientu centrā: Bruņinieku 53, Rīgā.

Žurnālu kiosks (iespēja iegādāties arī e-žurnālu): https://juristavards.lv/zurnals.php?mode=visi.

Par “Jurista Vārdu”

Nedēļas žurnāls „Jurista Vārds” ir lielākais periodiskais, specializētais, tieslietām veltītais izdevums Latvijā. Tas šobrīd ir nozīmīgākais Latvijas juristu neklātienes domu apmaiņas forums un profesionālās tālākizglītības instruments, kā arī būtiskākais informācijas avots par norisēm tieslietās. “Jurista Vārds” ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI