DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

EP Eiropas dienas pasākumi tiešsaistē un Latvijas deputātu sveiciens

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas dienā, ko ik gadu svin 9. maijā, mēs atzīmējam Francijas Ārlietu ministra Robēra Šūmana deklarācijas gadadienu, kad tika likti pamati mūsdienu ES.

Tā kā Covid-19 ieviesto ierobežojumu dēļ rīkot ikgadējo Atvērto durvju dienu EP ēkās Briselē šogad nav iespējams, Eiropas Parlaments un citas ES institūcijas ir izveidojušas Atvērto durvju dienu tiešsaistē. Tās mērķis ir stiprināt solidaritātes sajūtu un stāstīt par to, ko ES dara, lai palīdzētu ES valstīm novērst koronavīrusa izplatīšanos un mazināt pandēmijas izraisītās sekas.

Rīta sesija sāksies pulksten 11.00 (Latvijas laiks) ar debatēm ar EP priekšsēdētāja Dāvida Sasoli līdzdalību. Diskusija un pārējie pasākumi tiks pārraidīti tiešsaistē šeit.

Starp plānotājiem pasākumiem: Facebook Live diskusija ar EP priekšsēdētāja vietniekiem Otmāru Karasu un Katarinu Bārliju, EP politisko grupu vadītāju video vēstījumi, virtuāls EP plenārsēžu zāles apmeklējums Briselē un paneļdiskusija par Robēra Šūmaņa ieguldījumu Eiropas Savienības izveidē un viņa redzējumu par Eiropas nākotni. Visi interesenti tiek aicināti apmeklēt virtuālo izstādi, kurā apkopoti svarīgākie fakti un materiāli no Eiropas Parlamenta arhīviem par Eiropas Kopienas veidošanas procesu. Pilna pasākumu programma atrodama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI