DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Ārvalstu zāļu ražotāji dāvina 3500 respiratorus Rīgas Austrumu slimnīcas mediķiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rūpējoties par mediķu drošību Covid-19 infekcijas izplatības laikā, Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācija (SIFFA) Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai dāvinājusi 3500 FFP2 respiratorus elpceļu aizsardzībai. Ārvalstu zāļu ražotāji raduši arī iespēju līdz 15. maijam pagarināt siltu vakariņu piegādi RAKUS stacionāra Tuberkulozes un plaušu slimību centrs medicīnas personālam, kas Covid-19 laikā strādā paaugstināta stresa apstākļos.

“Ja gribam uzvarēt cīņā ar Covid-19 pandēmiju, rūpēm par mūsu mediķu drošību jābūt visaugstākajā līmenī. Tāpēc ārvalstu zāļu ražotāji krīzes laikā mediķus atbalsta gan ar siltām, spēcinošām maltītēm, gan tagad  arī ar respiratoriem, lai palīdzētu mediķiem droši veikt atbildīgo un grūto darbu,” saka SIFFA direktors Dr. Valters Bolēvics.

RAKUS ik nedēļu tiek izlietoti 6 175 respiratori, bet mēneša laikā - 24 700. Tos lieto ne tikai ārsti, bet arī atbalsta personāls, piemēram, klientu centra darbinieki, šoferi un apkopējas, kam ir jāuzturas vidē, kur bijis Covid-19 inficētais pacients, skaidro RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece.

“Vajadzība pēc respiratoriem, kas ikdienas darbā sniedz atbilstošu augstāku aizsardzības pakāpi pret Covid-19 inficēšanās riskiem, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā arvien pieaug. Šobrīd pakāpeniski atjaunojam ambulatoro pakalpojumu sniegšanu. Tas arī mediķiem nozīmē lielāku potenciālo risku nonākt saskarsmē ar Covid-19 pozitīvu pacientu. Tāpēc esam pateicīgi Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijai par atbalstu respiratoru iegādē. Tas ir būtiski, jo ļauj ikdienā  pasargāt gan mediķus, gan arī atbalsta personālu no inficēšanās riskiem,” saka Imants Paeglītis, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā ārstniecības iestāde valstī. Šeit nonāk vissmagāk cietušie cilvēki no visas Latvijas. Katru gadu Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāros ārstējas aptuveni 70 000 pacientu, dienas stacionārā vairāk nekā 20 000 pacientu, bet ambulatori veselības aprūpes pakalpojumus šeit saņem turpat 760 000 pacientu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI