DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pašvaldības dalīsies labajā pieredzē par civilās aizsardzības komisiju darbu un rīcību krīzes laikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 24. aprīlī plkst.10.00 notiks attālinātā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Tautsaimniecības  komitejas sēdē, kuras laikā pašvaldības videotiešraidē dalīsies labajā pieredzē par civilās aizsardzības komisiju darbu.

Videotiešraidi varēs skatīties ŠEIT vai atrodot LPS mājaslapas www.lps.lv sadaļā “Tiešraides-Videoarhīvs”. Tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi: tiesraide@lps.lv

Komitejas sēdes laikā Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš,    Liepājas pilsētās domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks un Bauskas novada domes priekšsēdētājs Arnolds Jātnieks informēs par civilās aizsardzības komisiju darbību, dalīsies labajos prakses piemēros un īstenotajā rīcībā ārkārtējās situācijas laikā. Tāpat priekšsēdētāji sniegs priekšlikumus par turpmākā darba sekmēšanu un sadarbību.

Sēdē piedalīsies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis. Pasākumu vadīs LPS Tautsaimniecības komitejas vadītājs, Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

Jau kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas dienas Covid-19 izplatības ierobežošanai pašvaldības operatīvi un aktīvi strādā, nodrošinot visus nepieciešamos pasākumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Pašvaldības sekmīgi organizē informācijas apriti, nodrošina pašiozlācijas telpas, sniedz sociālo palīdzību (pārtikas pakas, finansiālā palīdzība, brīvprātīgo iesaiste u.c.), uzņēmējiem atbrīvota nomas maksa, pārcelts nekustamā īpašuma atmaksas termiņš, nodrošināti drošības pasākumi iebraucējiem no citām valstīm, izveidoti analīžu nodošanas punktus u.c. Pašvaldības ir valsts mugurkauls, lai sekmīgi pārvarētu krīzi, kā arī veiktu visus nepieciešamos pasākumus, lai atjaunotu ekonomisko izaugsmi visā Latvijā pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Savukārt Tautsaimniecības komitejas sēdes slēgtajā daļā plkst.11.00 paredzēta diskusija par Valsts civilās aizsardzības plāna projektu un tajā paredzēto pasākumu saskaņošana, kā arī komitejas dalībnieki sniegs savus priekšlikumus plāna turpmākajā izstrādē. Saskaņošanas sanāksmē piedalīsies LPS, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Iekšlietu ministrijas un VUGD pārstāvji. Kopumā Latvijā ir 36 Civilās aizsardzības komisijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI