DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

LP pastnieki, kurjeri un šoferi sāk izmantot individuālos sejas aizsargvairogus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veicinot papildu drošību pasta sūtījumu piegādes procesos, šonedēļ  individuālos sejas aizsargvairogus sāk izmantot Latvijas Pasta pastnieki, kurjeri un šoferi, kas iesaistīti tiešā saskarsmē ar klientiem. Kopumā līdz nedēļas beigām aizsargvairogi tiks piegādāti vairāk nekā 1400 Latvijas Pasta darbiniekiem, kas sniedz pakalpojumus vai piegādā sūtījumus ārpus pasta nodaļām. Savukārt pasta nodaļās ar stikla aizsarbarjerām aprīkotas 567 pasta operatoru darbavietas visā valstī.

Latvijas Pasta sūtījumu piegādes procesos ārpus pasta nodaļu telpām iesaistīts vairāk nekā 1400 darbinieku – ap 1200 pastnieku, 90 kurjeru un 120 šoferu. Papildu drošības nolūkos ārkārtas apstākļos šo profesiju darbinieki Latvijas Pastā šonedēļ sāk izmantot individuālos sejas aizsargvairogus, kas līdz nedēļas beigām tiks nodrošināti visiem piegādes darbiniekiem, tiklīdz tos pietiekamā skaitā saražos izgatavotājs.

Savukārt visās pasta nodaļās pie 567 pasta operatoru darbavietām izvietotas saskarsmi ierobežojošas organiskā stikla aizsargbarjeras, tādējādi maksimāli samazinot pasta nodaļas operatora un klienta saskarsmes iespējas.

Visi Latvijas Pasta pastnieki, kurjeri un šoferi ir instruēti par nepieciešamajiem drošības pasākumiem un apgādāti ar dezinfekcijas līdzekļiem un cimdiem personiskajai lietošanai. Analogi drošības līdzekļi piemēroti arī šķirošanas kompleksa darbiniekiem.

Arī Latvijas Pasta nodaļu darbiniekiem atbilstoši valstī izsludinātajiem ārkārtas situācijas nosacījumiem noteikti pastiprināti personiskās higiēnas un pasta nodaļu inventāra papildu dezinfekcijas pasākumi.

Latvijas Pasts aicina klientus būt saprotošiem un stingri ievērot visus drošības pasākumus – neapmeklēt pasta nodaļu ar slimības simptomiem, savu kārtu uzgaidīt nodaļas ārpusē, uzturēties nodaļā tikai tad, ja atbrīvojusies apkalpojošā kase, nedrūzmēties un ievērot divu metru distanci, maksimāli izmantot iespēju pakalpojumiem pasta nodaļās pieteikties attālināti, kā arī lietot individuālos aizsardzības līdzekļus un ievērot nepieciešamo higiēnu.                                                     

Latvijas Pasts izveidojis speciālu jautājumu–atbilžu sadaļu uzņēmuma interneta mājas lapas www.pasts.lv jaunumu sadaļā, kur informācija tiek regulāri aktualizēta.

Latvijas Pasta pastnieku un Eksprespasta kurjeru izmantotie aizsargvairogi aplūkojami attēlos šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI