DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Uz laiku aptur 10.Jauniešu Saeimas vēlēšanas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No trešdienas, 25.marta, uz laiku apturētas parlamenta projekta "Jauniešu Saeima" vēlēšanas. Tās apturētas, ņemot vērā koronavīrusa Covid-19 izplatību un rekomendācijas tā ierobežošanai, kuru dēļ 10.Jauniešu Saeimas dalībnieku sanākšana jau iepriekš pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Plānots, ka vēlēšanu pagarinājums tiks izsludināts, tiklīdz būs zināms 10.Jauniešu Saeimas sanākšanas datums. Vēlēšanu pagarinājumu paredzēts izsludināt mēnesi pirms pasākuma.

Vēlēšanām līdz šim pieteiktās idejas un par tām atdotās balsis tiks saglabātas, un jaunieši varēs turpināt kandidēt. Vēlēšanu pagarinājumā gan Latvijā, gan ārpus valsts dzīvojošie jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem varēs pieteikt arī jaunas idejas.

Vēlēšanu kārtība netiek mainīta, proti, tiesības vēlēt būs visiem, kuri reģistrējušies sociālajos tīklos www.draugiem.lv vai www.facebook.com. Vēlētājs no sava profila varēs nobalsot tikai par vienu kandidāta piedāvāto ideju, bet savu izvēli vēlēšanu laikā drīkstēs mainīt, pārceļot balsi no viena kandidāta idejas pie cita.

Jauniešu Saeima ir Latvijas parlamenta projekts, kas jauniešiem dod iespēju paust un aizstāvēt savas idejas, kā arī tuvāk iepazīt deputātu ikdienu. Jaunieši piesaka savas idejas vēlēšanām, rīko kampaņu un vāc balsis idejas atbalstam. Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām saņemts lielākais balsu skaits, vienu dienu sanāk Saeimas namā, lai caur pašu pieredzi izprastu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI