DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība
1
1

Vīrietim par viltotu dokumentu izmantošanu piemēro naudas sodu – 1290 eiro

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ukrainas pilsonim, pret kuru pirmdien, 16. martā, tika uzsākts kriminālprocess par viltotu dokumentu izmantošanu, ar Krāslavas rajona prokuratūras prokurora priekšrakstu piemērots naudas sods - 1290 eiro.

16. martā Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts Latvijā ar kravas automašīnu un piekabi ieceļojošs Ukrainas pilsonis, kurš dokumentu pārbaudes laikā robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Par viltotu dokumentu izmantošanu pret 1994. gadā dzimušo Ukrainas pilsoni tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas un krimināllietas materiāli nosūtīti Krāslavas rajona prokuratūrai ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu pret aizdomās turēto Ukrainas pilsoni.

Jāatzīmē, ka šogad līdz šim konstatētas jau 89 personas, kuras uzrādījušas viltotus ceļošanas vai transportlīdzekļa dokumentus, savukārt pērn visa gada garumā par viltotu dokumentu izmantošanu aizturētas 247 personas.

Krimināllikums paredz, ka par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, bet gadījumos, kad tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai, ja tas radījis būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pat trim gadiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI