DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts turpina nodrošināt iekšzemes un pārrobežu sūtījumu piegādes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts patlaban pilnībā nodrošina pasta sūtījumu piegādes kā iekšzemē, tā uz ārvalstīm. Starptautiskās piegādes notiek ar kavējumiem, ņemot vērā ārkārtas situāciju daudzās valstīs koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai, jo līdz ar pasažieru aviopārvadājumu atcelšanu Latvijas Pasts virza tos pa dažādiem alternatīviem maršrutiem. Latvijas Pasta tradicionālās pilna spektra pasta nodaļas pašlaik nav pārtraukušas klientu apkalpošanu klātienē.

Lai gan drošības apsvērumu dēļ atcelti starptautiskie pasažieru aviopārvadājumi, ar kuriem lielākajā daļā pasaules valstu piegādā pasta sūtījumus, Latvijas Pasts patlaban ir atradis alternatīvus risinājumus pārrobežu sūtījumu piegādei, un sūtījumu piegāde adresātiem ārvalstīs tiek nodrošināta. Vienlaikus jāņem vērā, ka šīs piegādes notiek ar kavējumiem, ievērojot daudzās valstīs noteiktos ierobežojumus koronavīrusa Covid-19 izplatības novēršanai.

Iekšzemes piegādes saņēmējiem Latvijā tiek nodrošināta pilnībā, taču drošības pasākumu dēļ to piegādes laiks var būt ilgāks – tātad abonētie preses izdevumi, vēstules, sīkpakas un visi citi sūtījumi tiek piegādāti līdzšinējā kārtībā.

Klātienes pasta pakalpojumu sniegšana pašlaik ir apturēta tikai mazajās pasta pakalpojumu sniegšanas vietās lauku teritorijās, kas atrodas vietējo pašvaldību telpās un kas zemā pasta pakalpojumu pieprasījuma dēļ līdz šim strādāja tikai stundu dienā. Lielākā daļa šo pašvaldību iestāžu patlaban ir pārtraukušas savu darbību drošības apsvērumu dēļ.

Latvijas Pastam kopumā ir vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu visā valstī, no kurām 357 ir pilna spektra tradicionālās pasta nodaļas un 253 – mazās pasta pakalpojumu sniegšanas vietas pašvaldību telpās, kur klātienes apkalpošana pašlaik ir pārtraukta.  Tāpat kā līdz šim, šajās mazo pasta pakalpojumu sniegšanas vietu teritorijās iedzīvotājiem iespējams pieteikt pasta pakalpojumu saņemšanu savā dzīvesvietā, piesakot pa tālruni. Precīzs saraksts ar šīm pasta pakalpojumu sniegšanas vietām un tālruņu numuriem, par kuriem pieteikt pakalpojumus, pieejams te.

Latvijas Pasts izveidojis speciālu jautājumu–atbilžu sadaļu uzņēmuma interneta mājas lapas www.pasts.lv jaunumu sadaļā, kur informācija tiek regulāri aktualizēta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI