DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Mūzikas akadēmija izstādē “Skola 2020” – interaktīva un daudzpusīga

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Lāsma Neulāne

No 28. februāra līdz 1. martam Ķīpsalā norisināsies izglītības izstāde “Skola 2020”, kurā par iespējām radīt, pētīt un studēt mūzikas augstskolā ar bagātu simtgades pieredzi un dinamisku vidi profesionālajai attīstībai stāstīs arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija /JVLMA/. Ikviens interesents aicināts iepazīties ar mūziķa, mūzikas un dejas skolotāja, horeogrāfa, skaņu režisora, komponista un muzikologa profesijām, kā arī trīs dienu garumā vērot bagātīgu solistu un ansambļu mūzikas, atraktīvu deju un ritmikas pedagogu priekšnesumu performances un iepazīties ar pārsteidzošiem atklājumiem par smadzeņu darbību muzicēšanas un mūzikas klausīšanās procesā. Līdzās tam izstādes dalībnieki varēs ielūkoties arī Mūzikas akadēmijas studentu veiktajos krāsu eksperimentos un vērot to tapšanas procesu papildinātās realitātes aplikācijā “Overly”.

Izstādē “Skola 2020” jaunās raudzes profesionāļi ieskandinās uz JVLMA skatuves novietoto Yamaha koncertflīģeli, bet dažkārt studenti apvienosies duetos, trio un kvartetos kopā ar citiem instrumentālistiem. Turklāt ik dienu, no piektdienas līdz svētdienai, akadēmiskās mūzikas performances mīsies ar īsiem un daudzveidīgiem horeogrāfiskiem uznācieniem.

28. februārī, piektdien, plkst. 13.40 JVLMA doktorants un sistemātiskās muzikoloģijas pētnieks Jachin Edward Pousson, izmantojot elektroencefalogrāfu Enobio 32, interesentiem atklās smadzeņu darbības īpatnības, kas novērojamas klausoties mūziku. Šajā performancē uzstāsies klarnetiste Laima Ratniece-Miltiņa un koncertmeistare Antra Vīksne, savukārt plkst. 14.30 būs dzirdama ģitārista Mika Akota solo programma.

29. februārī, sestdien, plkst. 11.00 gaidāma JVLMA docētāja, virtuozā ģitārista Kaspara Zemīša solo programma, bet jau plkst. 13.45 izstādes viesi varēs klausīties tradicionālās dziedāšanas performanci etnomuzikoloģes Ilzes Amandas Zakrevskas sniegumā. Savukārt plkst. 14.40 vokāli instrumentālās mūzikas programmu atskaņos JVLMA profesors pianists Ventis Zilberts kopā ar soprānu Evitu Pehlaku un baritonu Nauri Indzeri. Dienas noslēgumā plkst. 16.20 būs dzirdama Ērika Kiršfelda meistarīgā čella spēle.

1. martā, svētdien, plkst. 13.45 savu programmu atskaņos konkursu laureāts fagotists Edgars Allažs Karpenskis kopā ar flautisti Luīzi Ciemesi un pianisti Martu Balodi, savukārt plkst. 14.40 būs dzirdama četru JVLMA flautu – Luīzes Ciemeses, Elzas Liepiņas, Elzas Heinsbergas un Darjas Baranovas – uzstāšanās.

JVLMA skatuve interesentu apmeklējumiem būs pieejama katru izstādes dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI