DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
25. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rīgas skolu pedagogi tiksies kompetenču izglītībai veltītā forumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 27. februārī, Rīgas Tehniskās universitātes telpās (Āzenes iela 12), Rīgas skolu pedagogi ESF projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ietvaros tiksies forumā “Tehnoloģijas vakar, šodien, rītdien. Quo vadis?”.

Foruma dalībniekiem būs iespēja dalīties pieredzē par projektā iegūto, jaunievedumiem, inovatīviem risinājumiem, darba formām, kā arī analizēt, diskutēt un piedalīties 6 dažādās praktiskajās nodarbībās, lai gūtu jaunu pieredzi, iepazītu darba metodes ikdienas mācību darba dažādošanai pamatizglītības posmā. 

“Tā kā jau no 2020. gada septembra skolās tiks ieviests jaunais izglītības saturs un īstenots kompetenču pieejā balstīts mācību process, tad šis mācību gads  ir izsludināts par Tehnoloģiju gadu un STEM attīstība ir noteikta par vienu no ESF projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” prioritātēm un mūsdienīgs mācību process nav iedomājams bez jēgpilna tehnoloģiju izmantojuma”, foruma rīkošanu pamato tā organizatori.

Foruma dalībnieki varēs piedalīties Inovācijas un dizaina fabrikā, Vides un energoresursu, Elektronikas, Fizikas un dabaszinātnes, Ķīmijas, Matemātikas un ekonomikas meistarklasēs,  kuras vadīs RTU pasniedzēji, demonstrējot praktisku nodarbību, kā arī dodot iespēju līdzdarboties un diskutēt par skolēnu individuālo kompetenču attīstības iespēju nodrošināšanu mācību satura apguvē un ārpusstundu nodarbībās.

Plānots, ka forumā piedalīsies 33 Rīgas skolas. Foruma darba kārtība pieejama tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv sadaļā “Skolas”.

Forumu “Tehnoloģijas vakar, šodien, rītdien. Quo vadis?” organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti.

Papildinformācija: Zane Doniņa, RD IKSD Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste – eksperte, e-pasts Zane.Donina@riga.lv  un

Inga Sidorčika-Boboviča, RD IKSD Sporta un jaunatnes pārvaldes Sporta un interešu izglītības iestāžu nodaļas interešu izglītības programmu vadītāja, e-pasts Inga.Sidorcika-Bobovica@riga.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI