DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Latvijas demogrāfiskie rādītāji janvārī

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Respektējot datu lietotāju vēlmes, Centrālā statistikas pārvalde (CSP) sagatavojusi provizoriskos janvāra dzimtsarakstu iestādēs reģistrētos dabiskās kustības rādītājus, papildinot ar notikumu reģistrācijas laikrindu, sākot ar 2000. gadu.

Šeit apskatīti dati par katrā mēnesī reģistrētajiem dzimušajiem, mirušajiem un laulībām. Publicējot gada statistiku, mēnešu dati tiek apkopoti pēc faktiskā notikuma datuma. Lielākās atšķirības ir dzimušo statistikā, jo par bērna piedzimšanu dzimtsarakstu iestādei jāpaziņo mēneša laikā pēc bērna dzimšanas. Dabiskās kustības galīgie dati pa atskaites gada mēnešiem tiek aprēķināti un publicēti nākamā gada maija beigās.

Pēdējos četrus gadus dzimstība samazinās, tomēr gada ietvaros ir atsevišķi mēneši, kad dzimušie reģistrēti vairāk. 2020. gada janvārī reģistrēti 1,6 tūkstoši  jaundzimušo, kas ir par 5 % vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī, liecina CSP provizoriskie dati.

Reģistrēto mirušo skaits janvārī ir 2,7 tūkstoši, un tas ir par 13 % mazāk nekā janvārī pirms gada.

Dabiskais pieaugums Latvijā ir negatīvs kopš 1991. gada. 2020. gada janvārī reģistrēto miršanas gadījumu skaits par 1,1 tūkstoti pārsniedza reģistrēto dzimušo skaitu.

Šī gada pirmajā mēnesī reģistrētas 484 laulības, kas ir par 16 laulībām mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Skatīt infografiku CSP tīmekļa vietnē sadaļā “Preses relīzes”.
Plašāka informācija par ikmēnesša demogrāfiskajiem rādītājiem pieejama CSP datubāzē sadaļā “Iedzīvotāju skaits un tā izmaiņas – Īstermiņa dati”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI