DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

JVLMA pūtēju orķestris koncertēs viesdiriģenta Petri Komulainena vadībā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Jānis Porietis

Piektdien, 14. februārī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē aicinām uz koncertu “Pavasari jūti?” šarmantā viesdiriģenta Petri Komulainena /Petri Komulainen, Somija/ vadībā. Pavasarim un mīlestības dienai atbilstošu kompozīciju izlasi atskaņos īpaši izveidots Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestris.  

Koncertprogrammā izraudzīta enerģiskā un asprātīgi risinātā L. Bernsteina uvertīra - veltījums kolēģim, čellistam un diriģentam Mstislavam Rostropovičam “Slava!”, serenādes žanram un noskaņai tuvā Ž. Sibēliusa “Cassazione” op. 6, P. Greindžera radītais meistardarbs pūtēju orķestrim - tautas melodiju un to dziedātāju skaņu portrejas sešu daļu ciklā “Linkolnšīras ziedi”, īsts kāzu rituāls – J. Linkola “Kāzu mūzika” trīs daļās, kā arī koncerta izskaņā ļausimies iemīļotās kino filmas “Mūzikas skaņas” melodijām.

Somu diriģents Petri Komulainens ir pazīstams mežradznieks, kamermūziķis un lektors Helsinku Mākslu Universitātes Sibēliusa akadēmijā. Studējis Somijas, Vācijas un Šveices mūzikas augstskolās. Būdams daudzpusīgs mūziķis, Komulainens pārvalda plašu simfoniskās, opermūzikas un kamermūzikas repertuāru. Diriģenta aizraušanās ir laikmetīgā mūzika, kas sadarbībā ar komponistiem, laikabiedriem realizējusies dažādos projektos. Komulainens strādājis ar dažādiem Somijas kolektīviem – Somijas Radio simfonisko orķestri, Lahti simfonisko orķestri, kamerorķestri “Pori Sinfonietta”, Tamperes simfonisko orķestri, Sibēliusa akadēmijas simfonisko orķestri un citiem.

Koncertprogramma viesdiriģenta vadībā tiks gatavota veselu nedēļu, īstenojot mērķi Mūzikas akadēmijas studentiem praktizēt muzicēšanu dažādos sastāvos – šoreiz pūtēju orķestrī. Tāpat tiek turpināta tradīcija, kuru pazīstam jau kā projektu “Plecu pie pleca”, kad Mūzikas akadēmijas studenti dodas izbraukumos uz reģioniem un muzicē kopā arī mūzikas skolu audzēkņiem. Šoreiz, dienu iepriekš 13. februārī mūziķi dosies uz Smiltenes novada Kultūras centru, kur Mūzikas akadēmijas studenti uzstāsies kopā ar Smiltenes, Strenču, Valmieras un Jaunpiebalgas mūzikas skolu audzēkņiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI