DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina uz izstādi "Latvijas āboli klimata griežos"

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas valsts mežu vēstniecība sadarbībā ar Dārzkopības institūtu aicina apmeklēt izstādi “Latvijas āboli klimata griežos”, kuras ietvaros no 12. līdz 14. februārim ikviens interesents varēs iepazīt Latvijā un citviet audzētās un selekcionētās ziemas ābolu šķirnes, kā arī zinātnieku lekcijās gūt atbildes uz jautājumiem par ābeļu un bumbieru audzēšanu.

Izstādes atklāšana notiks 12. februārī plkst. 13.00, un triju dienu laikā interesenti varēs ne vien aplūkot 10 dažādas ziemas bumbieru šķirnes, bet arī tās nobaudīt un saņemt ekspertu konsultācijas par ābolu un bumbieru audzēšanas knifiem šajos mainīgajos klimatiskajos apstākļos. Savukārt 13. un 14. februārī būs iespēja iegādāties ābolus un citus Dārzkopības institūta sarūpētos veselīgos kārumus – sukādes, sulas, sīrupus un tējas.

Dārzkopības institūta vadošo pētnieku lekcijas:

  • 12. februārī plkst. 15.00 Ineses Drudzes lekcija par bumbieru šķirnēm un audzēšanu,
  • 12. un 13. februārī plkst. 15.00 Lailas Ikases lekcija par Latvijas klimatam piemērotākajām ābolu šķirnēm
  • 12. un 14. februārī plkst. 15.00 Edgara Rubauska lekcija par ābeļu un bumbieru audzēšanu Izstādes apmeklējums, kā arī pie Latvijas valsts mežu vēstniecības ērtā autostāvvieta interesentiem pieejama bez maksas.

Izstādes apmeklējums, kā arī pie Latvijas valsts mežu vēstniecības ērtā autostāvvieta interesentiem pieejama bez maksas.

Ābolu garšu mode mainās arī augļu koku pasaulē un mūsdienās strauji pieaug interese par neparastiem āboliem, kas atšķiras no lielveikalu piedāvājuma, piemēram, āboliem ar sarkanu mīkstumu vai augļu kokiem, kas vizuāli līdzinās kolonnām. Darbs pie jaunu ābeļu šķirņu izstrādes notiek ne tikai ārzemēs, bet arī Latvijā – vietējie selekcionāri strādā, lai izveidotu arvien jaunas, labākas ābeļu šķirnes, izturīgas pret slimībām un ar gardiem, skaistiem, ilgi uzglabājamiem augļiem, kas nākuši no viegli kopjamiem kokiem.

Latvijas valsts mežu vēstniecība ir vieta, kur cilvēks un mežs sastopas vienotā veselumā, sniedzot iespēju ienest savās mājās daļu no meža, daļu no dabas tuvuma. Vēstniecība atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un ir atvērta katru darba dienu no plkst. 9 līdz plkst. 18. Par aktuāliem piedāvājumiem un jaunumiem iespējams lasīt vēstniecības Facebook lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI