DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS 31. kongress šogad notiks zaļajā – Salacgrīvas novadā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) augstākais lēmējs – kongress šogad notiks 22. maijā Salacgrīvā un būs 31. pēc kārtas.

Šāds lēmums šodien, 4. februārī, pieņemts LPS Valdes sēdē. Pašvaldību savienības Valde izskatīja četrus piedāvājumus, jo gatavību rīkot kongresu bija izteicis gan Salacgrīvas novads, gan Valkas un Nīcas novads un Liepājas pilsēta. Izvērtējot četru pašvaldību kandidatūras, Valde nolēma par LPS 31. kongresa mājvietu izraudzīties Salacgrīvas novadu.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis atzīst, ka Valdes locekļiem nav bijis viegli izvēlēties, par kuru piedāvājumu balstot, jo “visas četras vietas atbilst kongresa rīkošanai izvirzītajiem kritērijiem, turklāt pašvaldību pārstāvju sniegtās prezentācijas klātienē šos piedāvājumus padarīja vēl saistošākus, tāpēc liels paldies to gatavotājiem par ieguldīto darbu un četrām pašvaldībām – par uzdrošināšanos”.

Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, apliecinot gatavību pašvaldību vadītājus no visas Latvijas 22. maijā uzņemt zaļajā Ziemeļvidzemes novadā pie Salacas upes, jūras un enkura, kas jau 95 gadus sadzīvo Salacgrīvas ģerbonī, sacīja: “Pirms desmit gadiem Salacgrīvas novada domes apstiprinātā deklarācija par Zaļo novadu mācījusi mūs dzīvot un saimniekot veselīgāk, ekonomiskāk, dabai un cilvēkam draudzīgāk, sargājot vidi, taupot energoresursus un izmantojot alternatīvo enerģiju, jo tā ir mūsu novada pastāvēšanas un attīstības iespēja. Par mūsu zaļo domāšanu varēs pārliecināties 22. maijā arī kolēģi, un lūgsim viņus uzkavēties Salacgrīvā dienu ilgāk, jo 23. maijā te notiks tradicionālais Reņģēdāju festivāls.”

LPS 31. kongresa mājvietai salacgrīvieši izvēlējušies Salacgrīvas kultūras namu Ostas ielā 3, kur ir vieta 450 cilvēkiem.

Līdz šim LPS kongress 13 reizes noticis Jūrmalā, divreiz Liepājā un pa vienai reizei Viesītē, Līvānos, Ērgļos, Jelgavā, Priekuļos, Skrundā, Mārupē, Pārgaujas novada Stalbē, Koknesē, Preiļos, Aucē, Aizkrauklē, Smiltenē, Alūksnē, Daugavpilī un pērn Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI