DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ikgadējā tikšanās pulcē robežsargu mācību iestāžu vadītājus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 22.janvārī Daugavpilī norisinājās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Somijas robežsargu izglītības iestāžu vadītāju un pārstāvju ikgadējā tikšanās, kuras laikā tika izvērtēta iestāžu sadarbība 2019.gadā, parakstīti sadarbības plāni 2020.gadam, kā arī pārrunātas nozares aktualitātes.

2019.gadā sadarbība ar Valsts robežsardzes koledžas partneriestādēm - Polijas Robežsargu mācību centru (Kentšinā), Lietuvas Valsts robežsardzes Robežsargu skolu (Medininkai), Lietuvas Universitātes Sabiedriskās drošības akadēmiju (Kauņā), Igaunijas Drošības zinātņu akadēmijas Policijas un robežsardzes koledžu (Paikuse) un Somijas Robežu un krasta apsardzes akadēmiju (Imatrā) ir bijusi ļoti aktīva, īstenojot konferences, simpozijus, seminārus, kopīgas nodarbības, profesionālās un sporta sacensības, tai skaitā kinoloģijas jomā. Īpaši atzīmējamas bija valstu aktivitātes 2019.gadā dažādos Eiropas finansētajos projektos  - Erasmus+ programmā (stratēģiskās partnerības, mobilitātes), Nordplus programmā, arī FRONTEX Aģentūras granta projektos.

Tikšanās laikā Valsts robežsardzes koledžas direktors pulkvedis Mariks Petrušins svinīgi pasniedza Valsts robežsardzes apbalvojumu - „Latvijas Valsts robežsardzei 100” Igaunijas Republikas Drošības zinātņu akadēmijas Policijas un Robežsardzes koledžas direktoram policijas pulkvežleitnantam Kalvi Almosen, kurš tika apbalvots saskaņā ar Valsts robežsardzes 01.11.2019. pavēli Nr.1788 „Par apbalvošanu sakarā ar Valsts robežsardzes 100.gadadienu”, par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Valsts robežsardzes attīstībā, kā arī sakarā ar Valsts robežsardzes dibināšanas 100.gadadienu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI