DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Ģirģens par VDD ēku: Sabiedrības intereses ir pirmajā vietā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Ir redzams, ka notikusi sadursme starp vides un nacionālās drošības jautājumiem. Man ir ļoti svarīgas sabiedrības intereses un vēlme pēc savas apkārtējās vides labiekārtošanas, un augstu vērtēju izrādīto pilsonisko iniciatīvu caur parakstu vākšanu. Taču sabiedrības interesēs ir arī mūsu Latvijas suverenitāte un drošība.

Lēmumu par Valsts drošības dienesta ēkas atrašanās vietu 2017. gadā pieņēma valdība, tajā jau ir ieguldīti ievērojami mūsu kā nodokļu maksātāju naudas līdzekļi. Manuprāt, problēma veidojās informācijas vakuuma dēļ, jo VDD ēkas būvniecība satur klasificēto informāciju, kas nepieļauj plašu sabiedrisko apspriešanu, kuras ietvaros noteikti jau ātrāk tiktu kliedētas iedzīvotāju bažas par ēku un teritorijas labiekārtošanas jautājumiem.

Tai pat laikā aicinu sabiedrību un iedzīvotājus kritiski vērtēt atsevišķu personu labi organizēto anti-kampaņu pret Valsts Drošības dienestu, jo tas ne tikai saknē diskreditē sabiedrības iniciatīvu, bet kārtējo reizi rada kaitējumu valsts reputācijai un drošībai. Nav pieļaujams, ka augsta ranga politiķi vai ar viņiem saistītās personas publiski nepamatoti noniecina valsts drošības iestādi. Šāda retorika nepaliek nepamanīta starptautiskajā arēnā.

Nav šaubu, ka turpmākie lēmumi saistībā ar būvniecības procesu valdībā tiks pieņemti rūpīgi un izsvērti, sabalansējot sabiedrības intereses. Nākotnē noteikti ir jāuzlabo stratēģiskā komunikācija ar sabiedrību gadījumos, kad tiek būvēti objekti ar slepenības statusu. Radušos situāciju varam uztvert ka mācību stundu, tam, ka nākotnē rīkoties šādos gadījumos,” pauž Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI