DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pie Saeimas nama pieminēs 1991.gada janvāra barikāžu notikumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Par godu 1991.gada janvāra barikādēm pirmdien, 20.janvārī, pie Saeimas nama tiks iedegts atmiņu ugunskurs, pie kura dalīties atmiņās aicināti mediju pārstāvji, kuri tolaik strādāja radio, televīzijā, drukātajā presē un atspoguļoja tautas nevardarbīgo pretošanos vēsturiskajās janvāra dienās. 

Pasākums par godu 1991.gada janvāra notikumu atcerei turpināsies Saeimas nama Sarkanajā zālē, kur barikāžu žurnālistus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Ar saviem atmiņu stāstiem dalīsies Augstākās padomes deputāte, tagad 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, kā arī režisors Zigurds Vidiņš, kurš barikāžu laiku iemūžinājis vairākās filmās. 

Svinīgs pasākums barikāžu laika žurnālistiem, kuri tolaik strādāja televīzijā, radio un laikrakstos, katra gada janvārī ir viena no parlamenta tradīcijām, kas iedibināta 8.Saeimas laikā. 

Pirmdien, 20.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja, Prezidija locekļi un deputāti piedalīsies arī citos 1991.gada janvāra barikāžu aizstāvju atceres dienai veltītajos pasākumos. Atminoties vēsturiskos notikumus, deputāti piedalīsies piemiņas ugunskura iedegšanā Doma laukumā, kā arī noliks ziedus Rīgas II Meža kapos, pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā. 

20.janvāra pasākumu plāns 

10.00    Piemiņas ugunskura iedegšana Doma laukumā 

11.30    Ziedu nolikšana Rīgas II Meža kapos 

14.00    Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā 

15.30    Dalīšanās atmiņās pie ugunskura Saeimas nama pagalmā

              Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar barikāžu laika žurnālistiem 

19.00    Koncerts Rīgas Domā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI