DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
2
2

CSDD testēšanai nodod modernizēto C kategorijas teorijas eksāmenu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) visiem interesentiem testēšanai nodod modernizēto C kategorijas teorijas eksāmenu, kas būs papildināts ar video jautājumiem.

Šie jautājumi atbilst autoskolu apmācības programmām un tajos aptvertās tēmas tiek apgūtas jau apmācības laikā. Ar C kategorijas teorijas eksāmena modernizēšanu tam tiks piešķirts jauns un moderns vizuālais izskats.

Video jautājumi veicinās autovadītāju izpratni par drošu rīcību uz ceļa, kā arī sekmēs pieklājību starp satiksmes dalībniekiem. Tajos attēlotās situācijas ir reālistiskas, ar kurām ikdienā var sastapties jebkurš autovadītājs un tie aicinās autovadītājus domāt, analizēt un pieņemt pareizo, satiksmes drošībai atbilstošāko lēmumu.

Modernizētais C kategorijas teorijas eksāmens būs pieejams vietnē http://csnt2.csdd.lv/ un tas paredzēts testēšanai mēnesi. Savukārt no 15. februāra tas tiks iekļauts reālajā vidē un būs jākārto visiem, kas dosies uz CSDD kārtot C kategorijas teorijas eksāmenu.

CSDD atgādina, ka video jautājumi jau sekmīgi ieviesti arī B un AM (mopēdu) kategorijas teorijas eksāmenos un pēc to ieviešanas tika saņemtas pozitīvas atsauksmes.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI