DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks un divi – cieta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 21. decembra plkst. 6.30 līdz 23. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 95 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, 32 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 15.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Pelēču pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg dzīvoklis vienstāva dzīvojamā mājā pilnā 40m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābts viens cilvēks, bet trīs cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Plkst. 18.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 3.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kuldīgas novada Rendu pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 180m2 platībā, turklāt ēkai jau bija iebrucis jumts, kā arī vieglā automašīna 8m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēku, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā, veicot dzēšanas darbus, tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 09.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 16.29 VUGD saņēma izsaukumu un Salacgrīvas novada Liepupes pagastu, kur sabiedriskā ēkā dega elektriskā plīts 1m2 platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst ar ugunsdzēsības aparātu pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Plkst. 19.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Talsu novada Īves pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no dzīvojamās mājas cēlās liesmas. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 120m2 platībā un ēkai jau bija iebrucis jumts. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, kaimiņš, kas bija pamanījis ugunsgrēku, riskējot ar savu veselību un dzīvību, pēc piezvanīšanas uz 112 bija ieskrējis degošajā un sadūmotajā ēkā un izglāba tajā esošu cilvēku, kurš bija cietis ugunsgrēka un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 00.39 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD pateicas kaimiņam par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību!

Šorīt plkst. 6.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Čiekurkalna šķērslīnijā Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg adventes vainags 0,5m2 platībā.

VUGD atgādina: ievērojiet maksimālu piesardzību, dedzinot sveces! Parūpējieties, lai svešu liesmas neaizdedzinātu adventes vainagu vai tā dekorācijas! Uzstādiet dūmu detektoru, kas ziņos par telpās izveidojušos sadūmojumu!

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, malka uz plīts, dīvāns, šķūnis, trīs vieglās automašīnas, kravas automašīna, saimniecības ēkas griesti, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, celtniecības vagoniņš, dārza māja, neapsaimniekota ēka.

Sestdienas vakarā Aglonas novada Šķeltovas pagastā ugunsdzēsēji glābēji atrada un izveda no meža cilvēku, kurš bija apmaldījies.

Svētdien Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Šogad ugunsnelaimēs zaudētas jau 76 cilvēku dzīvības! Lielu daļu no šīm traģēdijām varēja savlaicīgi pamanīt un novērst, ja vien mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors! Tas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, pievērsīs cilvēku uzmanību, ļaus izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un jau šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI