DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks un viens – cieta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 14.decembra plkst. 6.30 līdz 16.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 77 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 00.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no attāluma bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamais vagons 14m2 platībā. Notikuma vietā, veicot dzēšanas darbus, tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 03.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 17.36 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg vienstāva dārza māja pilnā 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, no degošās ēkas saviem spēkiem bija izkļuvis cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji ēkas dūmvadā, dīvāns, grīda, trīs vieglās automašīnas, siena rullis, divas dārza mājas, bērnu rati, siena un starpstāvu pārsegums daudzstāvu dzīvojamā mājā, garāža, neapsaimniekota ēka.

Šogad ugunsnelaimēs zaudētas jau 76 cilvēku dzīvības! Lielu daļu no šīm traģēdijām varēja savlaicīgi pamanīt un novērst, ja vien mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors! Tas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, pievērsīs cilvēku uzmanību, ļaus izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI