DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pūce: Ministrijas uzmanības centrā ir Ventspils pilsētas iedzīvotāju interešu aizsardzība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 11.decembrī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) ministrijas reģionālās attīstības un pašvaldību speciālistiem uzdevis izvērtēt, vai un kā ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles biroja noteiktās sankcijas no amata atstādinātajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam var ietekmēt Ventspils pilsētas domes darbu, kā arī sniegt priekšlikumus, kā to novērst, ja iespējama ietekme tiek konstatēta.

Ņemot vērā ASV Finanšu ministrijas paziņojumā norādīto, ka A.Lembergs sistemātiski izmanto politiskās partijas un korumpētus politiķus saviem ekonomiskiem ieguvumiem un lai kontrolētu organizācijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija savu pilnvaru ietvaru robežās izvērtē iespējamo rīcību, lai norobežotu pašvaldības darbību un pārvaldību no iespējamām negatīvām sekām.

Ministrs Juris Pūce: “Ventspils pilsētas iedzīvotāju interešu aizsardzība, pakalpojumu nepārtrauktība un sekmīga pašvaldības darbības nodrošināšana ir ministrijas uzmanības centrā šajā kritiskajā situācijā. Aicinu Ventspils pašvaldību pievērst īpašu vērību un skrupulozi ievērot korektus un sabiedrības interesēm atbilstošus lēmumu pieņemšanas procesus pašvaldības pārvaldē.”  

Vērtējot situāciju kopumā, Pūce uzsver, ka korupcija joprojām ir viens no iemesliem, kāpēc sabiedrības uzticība politiķiem ir tik zema. Korupcijas novēršanai īstenojami tālredzīgi risinājumi, ar seku apkarošanu ir par maz. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI