DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Bērnu slimnīca saņem ISO 9001:2015 kvalitātes vadības sistēmas sertifikātu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca saņēmusi  kvalitātes vadības un efektivitātes novērtējumu, iegūstot ISO 9001:2015 sertifikātu visos slimnīcas sniegto pakalpojumu etapos, ko apliecina DNV GL izsniegtais sertifikāts.

ISO 9001 ir pasaulē visplašāk atzītais kvalitātes vadības standarts, kas palīdz organizācijām nodrošināt kvalitatīvus, klientu vēlmēm un obligātajām un noteiktajām prasībām atbilstošus pakalpojumus. Iegūtais sertifikāts apliecina Bērnu slimnīcas augsto kvalitātes līmeni neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas, ambulatorajos, dienas stacionāra, stacionāra, rehabilitācijas, diagnostikas pakalpojumos, kā arī aprūpes, izglītības, zinātnes un pētniecības jomās.

“Medicīnas tehnoloģiju un farmakoloģijas attīstības temps mūsdienās ir ļoti straujš, tādēļ sevišķi svarīga ir ārstniecības iestāžu vadības, personāla kompetenču nepārtraukta attīstība un pilnveidošana, integrējot uzlabojumus visos vadības un ārstniecības procesos atbilstoši augstākajām kvalitātes prasībām,” skaidro BKUS Kvalitātes daļas vadītāja Anastasija Ustinova. 

Pastiprināta uzmanība audita laikā tika pievērsta pacientu un ģimeņu sniegtajai atgriezeniskajai saitei par pieredzi slimnīcā ārstniecības laikā, kā arī novērtēti izstrādātie procesi par sniegto datu analīzi un uzlabojumu veikšanu. “Ar katru gadu pastiprinās pacientu un viņu ģimeņu interese un iesaiste piedalīties ārstniecības lēmumu pieņemšanā, pieaug izpratne par pacientu tiesībām, slimnīcas personāla pienākumiem un atbildību. Mēs varam sasniegt noteiktos mērķus, labus rezultātus tikai tad, ja mums un pacientiem ir vienāda izpratne par to, kas ir labs rezultāts, kādai ir jābūt kvalitātei un pacientu drošības līmenim,” skaidro A.Ustinova.    

Gatavojoties sertifikācijai, Bērnu slimnīca rūpīgi un mērķtiecīgi pilnveidoja visus procesus slimnīcā, lai tie, pirmkārt, veicinātu pacientu drošību. Otrkārt, izstrādātie standarti un izmantotās starptautiskās vadlīnijas vienoti tiktu izmantoti visos ārstniecības procesos, kas ļautu mazināt kļūdīšanās risku individuālas pieejas dēļ. Treškārt, pieejamie resursi tiktu izmantoti caurspīdīgi un efektīvi, un nodrošinātu pacientam vajadzīgo veselības aprūpi.   

“Sasniegtais sertifikācijas līmenis nav pašmērķis. Tas apliecina Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas spējas un vēlmi nodrošināt pēc iespējas efektīvāku  vadības sistēmu un darbību. ISO 9001 ir svarīgs  priekšnosacījums galvenajam atbilstības novērtēšanas solim -  slimnīcas starptautiskai akreditācijai atbilstoši profesionālajam standartam  “DNV Standard for Hospitals”, kas ir nākamais mērķis Bērnu slimnīcas plānā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI