DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Šveices politiskajās konsultācijās pārrunā abu valstu sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 9. decembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Šveices Federālā Ārlietu departamenta valsts sekretāru Roberto Balcareti (Roberto Balzaretti).

Latvija novērtēja vēsturiski ciešo un ilglaicīgo abu valstu sadarbību, 2021. gadā svinot diplomātisko attiecību simtgadi. Atzīmējot aktīvo politisko dialogu un regulārās politiskās konsultācijas, delegācijas bija vienisprātis par nepieciešamību veicināt ekonomisko sadarbību, saredzot potenciālu transporta un loģistikas, kā arī zinātnes un pētniecības jomās.

“Latvija augstu vērtē Šveices ievērojamo ieguldījumu mūsu valsts attīstībā, tās demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā. Latvijas iedzīvotājiem sevišķi nozīmīgi ir ar Šveices finansiālās palīdzības programmas atbalstu īstenotie projekti Latvijas vides, infrastruktūras un sociālās jomas attīstībai, un mēs ceram uz sadarbības turpināšanu arī nākotnē,” norādīja Z. Kalniņa-Lukaševica.

Amatpersonas pārrunāja aktuālos Eiropas Savienības (ES), starptautiskās politikas un reģionālās drošības jautājumus. A. Pelšs uzsvēra to, ka Latvija un Šveice ir līdzīgi domājoši partneri demokrātijas, cilvēktiesību un likuma varas jautājumos. Parlamentārā sekretāre atzina izcilo sadarbību, kas izveidojusies starp ES un Šveici. Viens no aktuālākajiem dienaskārtības jautājumiem ir breksits. Latvijai un Šveicei Apvienotā Karaliste ir un paliks nozīmīga sadarbības partnere, tāpēc nākotnē tiks strādāts pie ciešas sadarbības iedzīvotāju tiesību aizsargāšanā, drošības, aizsardzības, ārlietu, tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumos.

Iepriekšējās politiskās konsultācijas notika 2019. gada 12. aprīlī Rīgā, kad vizītē ieradās Šveices Federālā Ārlietu departamenta valsts sekretāra vietnieks Josefs Rengli (Josef Renggli).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI