DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktoram piešķir ģenerāļa dienesta pakāpi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 3. decembrī valdība pēc finanšu ministra Jāna Reira ieteikuma Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktoram Kasparam Podiņam piešķīra ģenerāļa dienesta pakāpi. Līdz ar to VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors ir vienīgā valsts amatpersona VID ar ģenerāļa pakāpi.

Ģenerāļa dienesta pakāpes piešķiršanai izvirzītais kandidāts Kaspars Podiņš atbilst visām prasībām dienesta pakāpes "ģenerālis" saņemšanai. K.Podiņš VID Finanšu policijas un vēlāk Nodokļu un muitas policijas sistēmā strādā kopš 1994.gada. No 1994.gada 1.marta līdz 2001.gada 31.janvārim pildīja Finanšu izziņas departamenta (vēlāk VID Finanšu policijas pārvaldes) izziņas inspektora amata pienākumus. No 2002.gada 1.februāra K.Podiņš bija pārcelts vadītāja amatā un šobrīd ieņem VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora amatu.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme uzsver: “Kaspars Podiņš ir pieredzējis VID struktūru speciālists, kura vadībā Nodokļu un muitas policijas pārvalde ir piedzīvojusi uzrāvienu, novēršot likumpārkāpumus, kuru īstenošana būtu radījusi valsts budžetam miljoniem eiro lielus zaudējumus. Fakts, ka K. Podiņam tiek piešķirta ģenerāļa pakāpe, ir augsts novērtējums gan viņa, gan arī VID darbam kopumā”.

K.Podiņš ir ieguldījis lielu darbu, apliecinājis savu kompetenci un pieredzi VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes struktūras pilnveidē un darba organizēšanā. Par nozīmīgu personisko ieguldījumu ir apbalvots ar VID 2.pakāpes Goda zīmi, Latvijas Republikas Finanšu ministrijas Goda rakstu, Valsts policijas Goda zīmi.

K.Podiņa uzkrātā darba pieredze, zināšanas un godprātīga attieksme pret amata pienākumiem nodrošina augstu darba kvalitāti.

Saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto ģenerāļa dienesta pakāpi piešķir valdība pēc finanšu ministra ieteikuma un to var iegūt pēc  triju gadu izdienas pulkveža pakāpē. K.Podiņam no 2016.gada 11.maija ir piešķirta muitas pulkveža dienesta pakāpe. .

Pēc ģenerāļa pakāpes saņemšanas K.Podiņam tiks palielināts piemaksas apmērs no līdzšinējiem 64.00 eiro (piemaksas apmērs par pulkveža pakāpi) līdz 78.00 eiro (piemaksas apmērs par ģenerāļa pakāpi).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI