DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

30.novembrī Doma laukumā darbu sāks īpašā Latvijas Pasta nodaļa – Pasta namiņš

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arī šogad pirmās Adventes priekšvakarā savas durvis apmeklētājiem vērs īpašā Latvijas Pasta nodaļa Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā – Pasta namiņš. Tajā apmeklētāji varēs nosūtīt svētku apsveikumus ar jaunākajām Ziemassvētku sērijas pastmarkām un apzīmogot tās ar speciālo Pasta namiņa zīmogu. Latvijas Pasts aicina mazos Latvijas iedzīvotājus jau laikus nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, bet bērnu vecākus – pārliecināties, ka uz vēstules norādīta precīza saņēmēja un sūtītāja adrese, kā arī uzlīmēta atbilstošas nominālvērtības pastmarka.

Pasta namiņš Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā klientus gaidīs no 30.novembra līdz gada beigām – 31.decembrim. Tas darbosies svētdienās–ceturtdienās no plkst.10 līdz 20, piektdienās un sestdienās no plkst.10 līdz 22, savukārt gada pēdējā dienā, 31.decembrī, īpašā pasta nodaļa būs atvērta no plkst.10 līdz 13.

Pasta namiņā varēs iegādāties Latvijas Pasta izdotās Ziemassvētku  pastmarkas, svētku atklātnes un pastkartes, kā arī dāvanas un suvenīrus. Tikai no svētku tirdziņa nosūtītu apsveikumu būs iespējams apzīmogot ar speciālu Pasta namiņa zīmogu un kuru turpat no Doma laukuma nosūtīt adresātam.

Latvijas Pasts aicina Latvijas mazos iedzīvotājus neaizmirst nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, bet bērnu vecākus – pārliecināties, ka uz vēstules norādīta precīza Ziemassvētku vecīša adrese un uzlīmētas atbilstošas nominālvērtības pastmarkas.

Visas vēstules, kuras bērni sūta Ziemassvētku vecītim, Latvijas Pasts nogādā Ziemassvētku vecīša biroja pastkastītē Latvijā. Savukārt, ja uz vēstules kā saņēmējs ir norādīts Santa Klauss vai Salatēvs, sūtījums sasniedz vecīti Somijā vai Krievijā. Lai vēstule veiksmīgi sasniegtu Ziemassvētku vecīša pastkastīti, svarīgi norādīt precīzu adresi, pievienojot atbilstošas nominālvērtības pastmarkas.

Vienkāršu A klases vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību € 0,57, Santa Klausam Somijā – ar nominālvērtību € 0,78, bet Salatēvam Krievijā – ar nominālvērtību € 0,85.

Ziemassvētku vecīša adrese:
Ziemassvētku vecītis Rūķupē
Ziemupes pasts
Vērgales pagasts
Pāvilostas novads
Latvija

LV-3463

Santa Klausa adrese:
Santa Claus
Tähtikuja 1
96930
Rovaniemi
Finland

 

Salatēva adrese:
162390
Россия
Вологодская область
Город Великий Устюг
Дом Деда Мороза

 

Latvijas Pasts novēl gaišu un sirsnīgu Adventes laiku un atgādina, ka pēdējais sūtījumu piegādes datums pirms Ziemassvētkiem ir 2019.gada 23.decembris. Lai Ziemassvētku apsveikumi adresātu sasniegtu laikus, aicinām to sūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI