DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Līdz 21. novembrim vēl var iesniegt darbus fotokonkursā “TROKSNIS”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vēl tikai līdz ceturtdienai, 21. novembrim, Radio NABA aicina pieteikties tradicionālajam fotokonkursam. Šogad par godu LR6 – Latvijas Universitātes Radio NABA 17. dzimšanas dienai tiek izsludināts fotokonkurss ar tēmu “Troksnis”. Žūrijas 25 izvēlēti labākie darbi dosies ceļojošajā fotoizstādē “17x17", kā arī piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotajā ziņu portālā lsm.lv. Trīs konkursa labāko fotogrāfiju autori saņems papildus Radio NABA sadarbības partneru balvas, tajā skaitā no  Starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla “LABA DABA”.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, kad Radio NABA aicināja ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atradās radio un viss, kas ar to saistīts, arī šogad fotokonkurss izaicina kā topošo, tā esošo fotomākslinieku radošumu un viņu fotoaparātu objektīvus. Līdz š.g. 21. novembrim (ieskaitot) ikviens var pieteikties dalībai šajā konkursā, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Turpat atrodami konkursa noteikumi. Konkurss paredzēts visām vecuma grupām un tajā viens dalībnieks var iesniegt 1 – 2 fotogrāfijas.

Konkursa tēmas “Troksnis” interpretācija kā ierasts paver neticami plašas iespējas. Sākotnēji troksnis kā pretstats klusumam, kā klusuma ierobežotājs. Troksnis bieži kā nepatīkama skaņa, kas neļauj sadzirdēt vēlamo, kā trokšņains piesārņojums, haosa priekšnosacījums. Nezināma svešvaloda un nepieradināta mūzika līdz saprašanas brīdim arī ir tikai troksnis. Vai kāds ir notvēris mirkli, kurā troksnis iegūst jēgu? Vai tajā brīdī troksnis vairs nav troksnis? Tātad troksnis, iegūstot nozīmi, vienlaikus to arī zaudē. Kā redzat, improvizācijai ir bezgalīgas iespējas. Troksni parādīt vizuāli var izrādīties izaicinājums.

Katrs fotokonkursa dalībnieks var parādīt savu redzējumu par izvēlēto konkursa tēmu. Aicinām darbos radoši paust redzējumu saskaņā ar savu oriģinālo vēstījumu un apspēlēt kādu sev aktuālu motīvu. Kas tajā būs redzams, paliek katra paša ziņā. Nepastāvot nekādiem tēmu ierobežojumiem, galveno uzmanību pievērsīsim bilžu kvalitātei – tām jābūt pietiekami lielā izšķirtspējā (minimālā izšķirtspēja 3000 x 2000 px) Nepietiekamas izšķirtspējas attēli dalībai konkursā netiks reģistrēti. Tēma ir plaša un neaizmirsīsim – iztēlei robežu nav.

Visnotaļ sakarīga žūrija (Kristaps Kalns, Toms Grīnbergs, Madars Štramdiers, Arnis Balčus, Didzis Grodzs) vērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Konkursa 25 labākie darbi tiks paziņoti 26. novembrī. Visi 25 žūrijas izvēlēti darbi tiks apbalvoti un piedalīsies ceļojošā fotoizstādē "17x17". Trīs labāko fotogrāfiju autori iegūs papildus balvas.

Ceļojošā fotoizstāde "17x17" tiks atklāta 5. decembrī Latvijas Universitātes bibliotēkā, Kalpaka bulvārī 4, kur tiks apbalvoti visi autori un paziņoti trīs labāko darbu autori. Izstāde bibliotēkā būs apskatāma līdz pat gada beigām, nākamais izstādes pieturas punkts 2020. gada sākumā būs Galerija Centrs, Audēju iela 16.  Vēlāk fotoizstāde būs pieejama Latvijas Universitātes jaunajā Akadēmiskajā centrā - Zinātņu mājā un Daba mājā, savukārt  vasarā no 7.–9. augustam festivālā LABA DABA 2020, Līgatnes pagasta "Ratniekos".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI