DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi parādē pārstāvēs 27. kājnieku un 54. inženiertehniskais bataljons

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 18. novembrī, Rīgā, 11. novembra krastmalā notiekošajā Latvijas Republikas proklamēšanas 101.gadadienai un Latvijas armijas simtgadei veltītajā militārajā parādē Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi pārstāvēs 27. kājnieku un 54. inženiertehniskā bataljona vienības.

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes parādes vienību vadīs 27.kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Normunds Zaviļeiskis. Brigādes karogu nesīs 27.kājnieku bataljona 1.kājnieku rotas ložmetējnieks vecākais zemessargs Normunds Kažoks. Viņš šogad intensīvi piedalījies gandrīz visās bataljona rīkotajās mācībās un ar savu degsmi iedvesmojis savus domubiedrus. 

Šogad 27.kājnieku bataljons ar labiem panākumiem ir piedalījies mācībās “Zobens 2019”, pārstāvējis Zemessardzi mācībās “Northern Strike”, kuras norisinājās ASV, kā arī uzrādīja teicamus rezultātus Dānijā notikušajās militārajās mācībās “Dire Wolf”. Novembra beigās bataljons tradicionāli jau 11. reizi piedalīsies Igaunijas Aizsardzības līgas (Kaitseliit) organizētajās mācībās “Orkaan”.

Parādē piedalīsies arī Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 54.inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīri un bataljona rīcībā esošās tehnikas vienības, tai skaitā arī divi mīnu sprādzienu izturīgie ceļu atmīnēšanas transportlīdzekļi “Husky”. 54. inženiertehniskais bataljons tos savā rīcībā saņēma oktobrī no ASV vēstniecības ASV militārā finansējuma programmas ietvaros. Šīs iekārtas tiek izmantotas nesprāgušās munīcijas un mīnu drošai atklāšanai. 54.inženiertehniskā bataljona vienību parādē vadīs bataljona komandieris pulkvežleitnants Ainārs Rauza.

54. inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rota ik gadu visā Latvijas teritorijā neitralizē vairākus tūkstošus dažāda kalibra strēlnieku munīcijas, artilērijas lādiņus, mīnmetēju mīnas, aviācijas bumbas un citus sprādzienbīstamus priekšmetus.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde dibināta 1992. gada 30. jūnijā, tās pakļautībā ir četri kājnieku bataljoni un viens inženiertehniskais bataljons. Brigādes komandieris kopš 2017.gada 21.februāra  ir pulkvedis Mareks Ozoliņš.

Zemessardzē uzņem 18–55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Prasības uzņemšanai. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811. Vairāk par dienestu Zemessardzē un bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā.

Valsts aizsardzība ir mūsu kopējā atbildība. Kopā mēs varam aizsargāt Latviju!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI