DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Apbalvoti Gada balvas zivsaimniecībā “Lielais loms 2019” laureāti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 8. novembrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, Rīgā, sveica Zemkopības ministrijas Gada balvas zivsaimniecībā “Lielais loms 2019” laureātus un veicināšanas balvu saņēmējus – zivsaimniecības nozares uzņēmējus un jaunos darbiniekus.

Ministrs Kaspars Gerhards: Ņemot vērā to, ka zivju produkcijas galvenie noieta tirgi ir aiz Latvijas robežām, mēs varam lepoties, ka šobrīd Latvijā ražotos produktus var iegādāties jau 67 valstīs! Tas uzskatāmi parāda, ka tik daudzi no jums nes Latvijas vārdu pasaulē ar Latvijas produkta kvalitātes zīmi. Tas, ka Latvijas zivsaimniecības nozares radītos produktus ir iecienījuši tik daudz citu valstu iedzīvotāji, ir uzskatāmi redzams arī eksporta datu rādītājos – salīdzinājumā ar 2017. gadu eksporta apmērs ir palielinājies par vairāk nekā 10 procentiem! Arī ārējās zivju produktu tirdzniecības bilance  jau vairākas desmitgades ir saglabājusies pozitīva, turklāt 2018. gadā pat būtiski pieaugusi. Mēs varam lepoties ar sasniegumiem nozarē, ar rādītājiem, kas kļūst arvien labāki. Tas ir zivsaimniecības nozares cilvēku darba un neatlaidības rezultāts.

Šogad gada balva “Lielais loms” laureātus sveica un balvas piešķīra sešās konkursa nominācijās, kā arī tika pasniegta balva par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā.

Gada balvas zivsaimniecībā “Lielais loms 2019” laureāti un veicināšanas balvu saņēmēji

Balva par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā – biedrības “Rīgas šprotes” valdes priekšsēdētājam un biedrības “Latvijas Zivrūpnieku savienība” izpilddirektoram Imantam Cīrulim.

Nominācija “Gada uzņēmums jūras zvejniecībā”

Laureāts – SIA “Hanters”

Nominācija “Gada uzņēmums jūras piekrastes un iekšējo ūdeņu zvejniecībā”

Laureāts – ZS “Kurķis”

Veicināšanas balva – IK “Asarītis”

 

Nominācija Gada uzņēmums akvakultūrā’’

Laureāts – AS “Nagļi”

Veicināšanas balva – Nordena z/s “Avotiņi”

Nominācija Gada uzņēmums zivju apstrādē’’

Laureāts – SIA “Vlakon”

Veicināšanas balva – SIA ‘’Boroffish’’

Nominācija Ieguldījums zivsaimniecības un ūdeņu apsaimniekošanas popularizēšanā’’

Laureāts – Pāvilostas novada pašvaldības iestāde Pāvilostas novadpētniecības muzejs

Nominācija Jauns un daudzsološs nozarē’’

Laureāts – Jānis Beitāns, ražošanas vadītājs SIA “KH Select”

Šogad “Lielais loms” notika 5. reizi, tajā piedalījās 23 dalībnieki. Laureāti saņēma lielo balvu “Lielais loms 2019”, Zemkopības ministrijas diplomu un naudas balvu. Apbalvoti arī veicināšanas balvu saņēmēji.

Zemkopības ministrijas Gada balva zivsaimniecībā “Lielais loms” ir nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā. Balvas mērķis ir veicināt zivsaimniecības nozares attīstību un nozīmīgumu sabiedrībā. Plašāka informācija par konkursu pieejama tīmekļvietnē www.lielaisloms.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI