DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atklāj Ķekavas novada Jaunu ideju centru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

7. novembra vakarā Ķekavā svinīgi tika atklāta modernā Ķekavas novada Jaunu ideju centra ēka, kas gaumīgi apvieno mūsdienīgos dizaina risinājumus ar vēsturisko vecā Doles pagasta un tiesu nama saimniecības ēkas senatnīgās sienas mūrējumu.

“Kas ir ideja? Tā ir doma, iecere, nodoms. Viedoklis un pārliecība. Būtiskais un galvenais princips.  Un visām šīm nosauktajām lietām šī nama sienās būs jāvirmo radoši kopā, lai idejas pāraugtu reālos un skaistos darbos. Esam patiesi gandarīti par brīnišķīgo rezultātu, kas priecēs ikvienu ar savu eleganto estētisko veidolu un kļūs par vēl vienu skaistu pērli Ķekavas novada sejas vaibstos,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.

Šajā ēkā mājvieta būs Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra jauniešiem, izglītības, kultūras un sporta pārvaldes speciālistiem, kā arī šeit varēs kopīgas idejas radīt uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas un interešu grupas, izmantojot kopstrādes telpas piedāvātās iespējas.   

Tāpat šīs mājas skaistā  lielā zāle ar senatnīgo akmens mūri nākotnē būs brīnišķīga vieta arī dažādu izstāžu un pasākumu rīkošanai.  Savukārt ēkas pagrabstāvā izveidota audio un video apmācību telpa atbilstoši šīs jomas specifiskajām tehniskajām prasībām, kā arī ģērbtuves un dušas sportistiem, kas trenēsies blakus esošajā Ķekavas sporta laukumā, kā arī būs publiskās labierīcības telpas, kas būs pieejamas ikvienam parka apmeklētājam, tostarp, cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Jaunu ideju centra ēkas metu konkursā uzvarēja pazīstamā arhitekta Jura Pogas ideja. Un ar šo objektu viņa mākslinieciskais rokraksts būs skatāms arī Ķekavā. Viņš ir vairāku Latvijas sabiedrisko ēku projektu autors, piemēram, viņa jaunākie projekti - Cēsu koncertzāle un Mežaparka Lielā estrāde.

Bet  arhitekta Jura Pogas piedāvāto ēkas skici attīstīja būvprojekta izskatā SIA “Pašvaldību ekonomiskās attīstības fonds”, kas piešķīra ēkai tādu estētisko vizuālo veidolu, kādu  šobrīd ikviens var redzēt un novērtēt.  Savukārt Jaunu idejas centra būvniecība tika uzticēta SIA “Balsts R”.

Ēka atrodas skaistā vietā  - pašā Ķekavas centrā Ķekavas parka un upītes ielokā, un tā estētiski sader ar 1896. gadā celto veco Doles pagasta un tiesu namu (vēlāk arī bijušās Ķekavas sākumskolas māju) ar sarkanajiem ķieģeļiem, tādējādi veidojot vienotu ansambli.

Jaunu ideju centra mājas viens no elegantākajiem risinājumiem ir vecā Doles pagasta un tiesu nama saimniecības ēkas akmens mūru saglabāšana un integrēšana mūsdienīgajā telpā.  Un šobrīd pat nevarētu iedomāties, ka kādreiz šajā saimniecības ēkā ilgstoši bijis malkas šķūnis un stikla taras pieņemšanas punkts. Jaunu ideju centra kopējā platība ir 668 kvadrātmetri, un  tā būvniecība tika uzsākta  2018. gada pavasarī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI