DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā norisinās konsulāro lietvežu mācības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 7. un 8. novembrī Rīgā norisinās Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību ārvalstīs lietvežu mācības konsulārajos jautājumos. Mācībās iekļauti jautājumi par konsulārās palīdzības un konsulāro pakalpojumu sniegšanu. Ārlietu ministrijas lektori informēs par aktualitātēm konsulārās palīdzības jomā, īpašu uzmanību pievēršot jautājumiem par nepilngadīgo personu tiesību un interešu aizstāvību un palīdzību mazaizsargāto personu grupām. Savukārt Iekšlietu ministrijas eksperts sniegs ieskatu iespējamo cilvēku tirdzniecības upuru atpazīšanā. Mācībās tiks papildinātas arī lietvežu zināšanas par konsulārajiem pakalpojumiem, tostarp par valsts pārvaldes iestāžu sniegtajiem e-pakalpojumiem, kas ārvalstīs dzīvojošajiem ir pieejami attālināti.

Lai pilnveidotu lietvežu prasmes darbā ar apmeklētājiem, mācību saturā iekļauta interaktīvā spēle "Frontline" izcilai klientu apkalpošanas principu un prasmju apguvei. Ar Valsts administrācijas skolas īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta (Nr.3.4.2.0/15/I/001) "Valsts pārvaldes cilvēkresursu profesionālā pilnveide labāka regulējuma izstrādē mazo un vidējo komersantu atbalsta jomā" atbalstu izspēle notiks abās mācību dienās.

Apmācību organizēšanu konsulārajiem lietvežiem – vietējiem līgumdarbiniekiem –, kuri pārstāvniecībās veic atbalsta funkcijas konsulārajos jautājumos, Ārlietu ministrija pēc ilgāka pārtraukuma atsāka aizvadītajā gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI