E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32212
Lasīšanai: 2 minūtes

Kurš speciālists gatavo iesniegumu ortopēdisko apavu piešķiršanai

J
jautā:
01. aprīlī, 2024
Māra

Saņēmu atzinumu no tehniskā ortopēda par ortopēdisko apavu nepieciešamību. Tehniskais ortopēds tālāk nosūtīja pie ģimenes ārsta dokumentu formēšanai, lai tos savukārt nosūtītu Vaivaru Tehnisko palīglīdzekļu centram izvērtēšanai. Tomēr ģimenes ārsts atbildēja, ka no 2024. gada 1. janvāra iesniegums jāformē tehniskajam ortopēdam. Tehniskais ortopēds sūta atpakaļ pie ģimenes ārsta. Kā tad ir patiesībā, proti, kurš to dara? Paldies! 

A
atbild:
26. aprīlī, 2024
Santa Galiņa
LV portāls
VSIA "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari" "
Vita Deičmane, Vaivaru Tehnisko palīglīdzekļu centra vadītājas vietniece

Vaivaru Tehnisko palīglīdzekļu centra vadītājas vietniece Vita Deičmane norāda, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 878 “Tehnisko palīglīdzekļu noteikumi” 5.1. apakšpunktu no 2023. gada 1. decembra atzinumu tehniskā palīglīdzekļa, t. sk. ortopēdisko apavu, saņemšanai var izrakstīt ārstējošais ārsts vai funkcionālais speciālists – ergoterapeits, fizioterapeits, tehniskais ortopēds vai audiologopēds. 

“Vēršam uzmanību, ka atzinumu tehniskā palīglīdzekļa saņemšanai tiesīgs izrakstīt ārstējošais ārsts vai funkcionālais speciālists – ergoterapeits, fizioterapeits, tehniskais ortopēds vai audiologopēds –, kuram ir derīgs sertifikāts specialitātē,” paskaidro V. Deičmane.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 238 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas