DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Paziņoti Jāzepa Vītola kordiriģēšanas konkursa I kārtas rezultāti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

24. oktobrī, vēlā ceturtdienas vakarā tika paziņoti Jāzepa Vītola 6. starptautiskā kordiriģentu konkursa pirmās kārtas rezultāti. No 17 dalībniekiem tika izvēlēti astoņi spēcīgākie, kuri turpinās muzikālo sacensību piektdien, 25. oktobrī. Pusfinālistu vidū ir koridirģenti no piecām valstīm. Viņu sniegumu un skaņdarbu interpretācijas aicinām klausīties konkursa II kārtas koncertā piektdien, plkst. 19:00, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē.

Rītdien sacensību turpina Matīss Pēteris Circenis (Latvija), Džeks Eperlijs (Anglija), Dāvids Farkašhāzi (Ungārija), Aivis Greters (Latvija), Daniils Lašins (Krievija), Artūrs Oskars Mitrevics (Latvija), Hen-Ji Pao (Taivāna, Austrija) un Tomass Zīgrists (Šveice, Zviedrija).

Žūrijas priekšsēdētājs Ainārs Rubiķis par konkursa pirmo kārtu saka tā: 

“Kopaina, es teiktu, ir ļoti pozitīva un visi pirmās kārtas dalībnieki manā skatījumā ir ārkārtīgi spēcīgas personības. Tas bija tieši tas, ko gaidīju un sagaidīju. Allaž esmu uzskatījis, ka rezultāts ne vienmēr ir svarīgs. Ceļš, pa kuru konkursants vēlas doties - to ir svarīgi parādīt žūrijai. Kā šis jaunais cilvēks sevi redz pasaules telpā?”

Ikviens koridirģēšanas interesents aicināts uz II kārtas koncertu piektdien, 25. oktobrī, plkst. 19:00 JVLMA Lielajā zālē. Tajā piedalīsies astoņi otrās kārtas dalībnieki, diriģējot Fransisa Pulenka motetes, ko atskaņos Rīgas kamerkoris Ave Sol, kā arī skaņdarbus, ko radījuši latviešu komponisti Ēriks Ešenvalds, Reinis Sējāns, Pēteris Plakidis, Pēteris Vasks, Arturs Maskats, Krists Auznieks un Jānis Ķirsis, Tālivaldis Ķeniņš, kā arī Gundega Šmite. Šo skaņdarbu atskaņojumā piedalīsies JVLMA jauktais koris.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI