DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Jaundzimušajiem vairs nepiešķirs nepilsoņa statusu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 17.oktobrī, trešajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja likumprojektu “Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem”. Tas nosaka, ka jaundzimušajiem pēc 2020.gada 1.janvāra vairs netiks piešķirts nepilsoņa statuss. 

“Pieņemot attiecīgās likuma izmaiņas, izpildīta gan iepriekšējā, gan esošā prezidenta paustā vēlme radīt tādu likuma ietvaru, lai bērni automātiski saņemtu pilsonību,” iepriekš uzsvēris par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš. 

Pēc 2020.gada 1.janvāra jaundzimušajiem piešķirs Latvijas pilsonību, ja vien bērna vecāki nebūs vienojušies par citas valsts pilsonības piešķiršanu un bērns nebūs citas valsts pilsonis. Ja bērns būs dzimis ārpus Latvijas vai viens no viņa vecākiem ir citas valsts pilsonis, vecākiem, lai bērnu atzītu par Latvijas pilsoni, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būs jāiesniedz iesniegums un dokumenti, kas apliecina, ka bērns nav un nav bijis nevienas valsts pilsonis. 

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka tas attiecas uz nelielu bērnu skaitu, jo atbilstoši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem 2016.gadā kā nepilsoņi reģistrēti 47 bērni, 2017.gadā – 51, savukārt 2018.gadā - 33 bērni.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI