DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs oficiālā vizītē apmeklēs Ķīnu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 17. līdz 21. oktobrim aizsardzības ministrs Artis Pabriks oficiālā vizītē apmeklēs Ķīnas Tautas Republiku, lai tiktos ar Ķīnas valdības un aizsardzības nozares augstākajām amatpersonām, atbalstītu Latvijas sportistus Pasaules karavīru sporta spēles, kā arī uzstātos Sjanšanas forumā (Xiangshan forum).

Sestdien, 19. oktobrī, A.Pabriks apmeklēs Starptautiskās Militārās sporta padomes organizētās Pasaules karavīru sporta spēles Vuhaņas pilsētā, kur dažādās disciplīnās par godalgām cīnīsies 33 Latvijas sportisti.

Savukārt 20. un 21. oktobrī aizsardzības ministrs apmeklēs devīto Sjanšanas forumu, kurā uzstāsies paneļdiskusijā par militāri stratēģisko uzticēšanos un pārliecību. Foruma laikā plānota A.Pabrika divpusējā tikšanās ar Ķīnas aizsardzības ministru ģenerāli Vei Fenhi (Wei Fenghe).

Sjanšanas foruma šī gada virstēma ir “starptautiskās kārtības saglabāšana un  miera veicināšana Āzijas un Klusā okeāna reģionā”. Pasākumā pulcēsies militārās amatpersonas, starptautisko organizāciju un domnīcu vadītāji, kā arī slaveni eksperti un zinātnieki no vairāk nekā 100 valstīm.

Vizītes laikā aizsardzības ministrs A.Pabriks tiksies arī ar vairākām citām Ķīnas aizsardzības nozares amatpersonām.

2006. gada 19. decembrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vizītes Ķīnā laikā tika parakstīta Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Ķīnas Tautas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas vienošanās par sadarbību aizsardzības jomā, kas veido pamatus divpusējai sadarbībai aizsardzības jomā.

Vienošanās paredz sadarbību un informācijas apmaiņu aizsardzības un drošības politikā, militārā un civilā personāla izglītībā un apmācībā, kā arī jautājumos, kas saistīti ar miera uzturēšanas un humanitārajām operācijām.

Pasaules karavīru sporta spēles lielākais un nozīmīgākais pasākums militārajā sportā, kas notiek reizi četros gados. Tās vērienīgi atspoguļo Starptautiskās Militārās sporta padomes ideālus, mērķus un moto: „Miers un draudzība caur sportu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI