DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

“Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos” - iespēja darba devējiem atrast darbiniekus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 18.oktobrim turpinās darba devēju pieteikšanās dalībai Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos”, kas šogad norisināsies no 4. līdz 8.novembrim.

Akcijas laikā uzņēmumos un iestādēs viesosies darba meklētāji ar invaliditāti, lai gūtu praktisku priekšstatu par darba procesu, tā specifiku, profesijām un brīvajām darba vietām, darba pienākumiem. Darba devējiem tā būs iespēja atrast vajadzīgos darbiniekus, darba vidē iepazīstot darba ņēmēju ar invaliditāti profesionālās spējas.

Šobrīd dalībai akcijā jau ir pieteikušies 53 darba devēji, piedāvājot 119 brīvās darba vietas tādās profesijās kā adīšanas / šūšanas iekārtu operators, adītājs, administrators, ambulatorās aprūpes ārsta palīgs, apkopējs, aprūpētājs, apsardzes dežurants, asistents personām ar invaliditāti, automehāniķis, ārstniecības iestādes pacientu reģistrators, būvgaldnieks, galdnieka palīgs, grāmatveža palīgs, iesaiņotājs, iestādes vadītāja palīgs, informācijas ievadīšanas operators, interešu pulciņa audzinātājs, klientu apkalpošanas operators, kompozīto ražojumu montieris, kultūras pasākumu organizators, kvalitātes vadības sistēmu speciālists, leļļu meistars, lietvedis, mākslas pasākumu organizators, medicīnas māsa, mēbeļu galdnieks, palīgstrādnieks, parka dārznieks, pavāra palīgs, pārdošanas speciālists, projekta vadītājs, reklāmas speciālists, saimniecības pārzinis, sētnieks, sociālais rehabilitētājs, sporta pasākumu organizators, suņu un kaķu kopējs, šuvējs, transporta starpnieks, viesnīcu servisa speciālists, virtuves darbinieks.

Lai piedalītos akcijā “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos”, darba devējam līdz šī gada 18.oktobrim (ieskaitot) jāiesniedz pieteikums NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā atrodas uzņēmums vai iestāde.  Savukārt darba meklētāji ar invaliditāti, kuri nav reģistrēti NVA, dalībai “Atvērto durvju dienā personām ar invaliditāti uzņēmumos” var pieteikties tuvākajā NVA filiālē  līdz 30.oktobrim, aizpildot darba meklētāju pieteikumu.

Detalizētāka informācija par akciju un pieteikumu veidlapas atrodamas NVA tīmekļvietnē vai jebkurā no 25 NVA filiālēm visā Latvijā. Vairāk par personu ar invaliditāti nodarbināšanas jautājumiem darba devēji var izlasīt NVA tīmekļvietnes sadaļā “Darba devējiem” publicētajā e-katalogā Piemērota darba vide personām ar invaliditāti

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI