DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas mērs Oļegs Burovs tiekas ar Vācijas vēstnieku Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 10.oktobrī,  Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Vācijas vēstnieku Latvijā Nikolaju fon Šepfu, kurš pie mēra bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Vēstnieks apsveica O.Burovu ar kļūšanu par mēru un  uzsvēra, ka vēlas turpināt mērķtiecīgi attīstīt un padziļināt labās Vācijas un Rīgas attiecības, jo īpaši veicinot ekonomisko sadarbību un investīciju piesaisti. Tādēļ sarunās ar O.Burovu tika pārrunātas tādas tēmas, kā iespējamā Vācijas investīciju piesaiste, investīciju projektu realizācija un tūrisma attīstība.

Tāpat O.Burovs pastāstīja par divām Rīgas skolām, kurās padziļināti tiek apgūta vācu valoda – Rīgas Valsts vācu ģimnāziju un J.G.Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolu. Puses vienojās tuvākajā laikā šīs skolas apmeklēt un kopā ar skolu direktoriem pārrunāt iespējamo sadarbību.

O.Burovs un Nikolajs fon Šepfs pārrunāja arī tuvākā gada laikā plānotos kopīgos pasākumus pilsētu sadarbības ietvaros.  Jau ilgus gadus Rīga uztur ciešus kontaktus ar divām Vācijas pilsētām – Brēmeni un Rostoku. Sadraudzības līgums starp Rīgu un Brēmeni pirmo reizi parakstīts 1985. gada februārī.  Sadarbība notiek ostu saimniecības, vides aizsardzības, kultūras, sporta, uzņēmējdarbības, sociālajā un veselības aizsardzības jomā. Tā kā nākamajā gadā aprit 35 gadi, kopš parakstīta vienošanās par sadarbību, ir plānoti  Rīgas un Brēmenes koru apmaiņas projekti,  Brēmenes pilsoņu iniciatīvas grupas dāvinātā piemiņas akmeņa ebrejiem atklāšana Rīgā, Brēmenes mākslinieku dalība Rīgas pilsētvides projektā “Ziemassvētku egļu ceļš” un citi. Savukārt  Vienošanās par sadarbību starp Rīgu un Rostoku tika parakstīta 1991.gadā. Šajā laikā notikušas ne vien oficiālo delegāciju vizītes abās pilsētās, bet arī aktīva un veiksmīga sadarbība un pieredzes apmaiņa pilsētas attīstības, transporta, drošības, sociālajā, medicīnas, sporta un kultūras jomās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI