DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā uzturēsies Vācijas aizsardzības ministre

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 11. oktobrī, oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies Vācijas aizsardzības ministre Annegrēta Krampa - Karenbauere (Annegret Kramp - Karrenbauer).

Vizītes laikā A. Krampa - Karenbauere tiksies ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, lai pārrunātu Latvijas un Vācijas sadarbību aizsardzības jomā, kā arī reģionālās un starptautiskās drošības situāciju.

Uzturoties Latvijā, Vācijas aizsardzības ministre arī tiksies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un piedalīsies ikgadējā ārpolitikas un drošības forumā “Rīgas konference 2019”.

Vācijas bruņotie spēki sniedz nozīmīgu ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, tostarp vadot NATO paplašinātās klātbūtnes Lietuvā kaujas grupu, atbalstot NATO patrulēšanas misiju gaisa telpā virs Baltijas, kā arī piedaloties NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā un 1. pastāvīgajā Jūras spēku grupā.

Tāpat Vācijas bruņoto spēku karavīri veic dienesta pienākumus Latvijā izvietotajā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā un NATO spēku integrācijas vienībā, kā arī regulāri piedalās militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs, sadarbojoties ar Latvijas un citu NATO valstu bruņoto spēku karavīriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI