DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Juris Pūce tiksies ar Ērgļu novada iedzīvotājiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 9.oktobrī, plkst. 16.00 Ērgļu Saieta namā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) tiksies ar Ērgļu novada iedzīvotājiem, lai diskutētu par pašvaldību reformu.

Tikšanās sākumā ministrs informēs klātesošos par administratīvi teritoriālās reformas nepieciešamību un mērķiem, tās virzību, kā arī sagaidāmajiem sabiedrības ieguvumiem, bet diskusijas daļā iedzīvotājiem būs iespēja izteikt savu viedokli un uzdot ministram sev svarīgus jautājumus par reformu.

Administratīvi teritoriālā reforma paredz izveidot apvienoto Madonas novadu, apvienojot piecas pašvaldības – Ērgļu, Cesvaines, Lubānas, Madonas un Varakļānu novadus. Ar 33 tūkst. iedzīvotājiem jaunveidojamais novads atbilstu vidējam Latvijas novadam (15. vieta 36 apvienoto pašvaldību teritoriju skaitā). Platības ziņā (3354 km2) tas būtu otrais lielākais valstī (aiz jaunveidojamā Liepājas novada).

Diskusiju būs iespējams vērot arī tiešraidē sociālo tīklu vietnē Facebook VARAMLatvija un Latvijas Avīze profilos, kā arī VARAM mājaslapā būs pieejams video ieraksts pēc tikšanās. Tur atrodami arī video ieraksti un apskati no iepriekšējām tikšanās reizēm Apē, Jaunpilī, Neretā un Kārsavā.

Nākamā ministra tikšanās ar iedzīvotājiem paredzēta 16. oktobrī Skrundas Kultūras namā. Informācijai par turpmākajiem pasākumiem aicinām sekot līdzi ministrijas mājaslapas sadaļā “Administratīvi teritoriālā reforma”. Darbu turpina arī reformas zvanu centrs, kur iedzīvotājiem ir iespēja uzdot savus jautājumus un izteikt savu viedokli, zvanot pa tālruni 68 806 999, vai elektroniski, rakstot uz e-pastu reforma@varam.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI