DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
5
5

Par VARAM valsts sekretāra vietnieku IKT jautājumos kļūst Ā. Dzērvāns

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019.gada 7.oktobrī  par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieku IKT (informāciju un komunikācijas tehnoloģiju) jomā ministrija apstiprinājusi līdzšinējo VAS “Latvijas valsts meži” IKT vadītāju Āri Dzērvānu. Valsts sekretāra vietnieka pienākumus Dzērvāns sāks pildīt no 2019. gada 28. oktobra.

Kā būtiskākās prioritātes jaunajā amatā Āris Dzērvāns uzsvēris mūsdienīgu, atvērtu un viegli lietojamu IKT risinājumu radīšanu, pilnvērtīgas valsts sektora tehnoloģisko iespēju izmantošanas nodrošināšanu un sabiedrības digitālo prasmju veicināšanu.. Savukārt, optimizējot esošos publiskā sektora IKT risinājumus, procesus un pārvaldības modeli, kā arī veidojot koplietošanas risinājumus un kompetenču centrus būtu iespējams gan veicināt IKT pakalpojumu drošību un kvalitāti, gan arī samazināt kopējās izmaksas. Par svarīgu uzdevumu viņš uzskata arī zaļā IKT jeb videi draudzīgu viedo tehnoloģiju veicināšanu.

Ā.Dzērvāns ir IKT jomas profesionālis, ar nozari saistīts kopš 1997.gada, iegūstot Informācijas tehnoloģiju bakalaura grādu Rīgas Tehniskajā Universitātē, viņam ir arī Dabas zinātņu maģistra grāds Datorzinībās un Sociālo zinātņu maģistra grāds Sabiedrības vadībā, kas iegūti Latvijas Universitātē, kā arī Rīgas Biznesa skolā iegūtais Profesionālais maģistra grāds Uzņēmumu un organizāciju vadībā ar specializāciju IT.

Profesionālo izaugsmi attīstījis uzņēmumā Microsoft, 2001.gadā uzsākot strādāt kā tehniskā atbalsta vadītājs, un līdz 2017.gadam turpinājis veidot karjeru, ieņemot uzņēmumā tādus amatus kā biznesa grupas vadītājs, tehnoloģiju stratēģis un projektu direktors Baltijā un jaunajos tirgos. No 2017.līdz 2019.gadam strādājis VAS “Latvijas Valsts ceļi” par IKT vadītāju, bet 2019.gadā uzsāka darbu VAS “Latvijas valsts meži” kā IKT vadītājs.

Papildus darba pienākumiem, Dzērvāns arī uzstājies konferencēs IKT profesionāļiem un uzņēmējdarbības vadītājiem, vadījis mācību seminārus un mācījis IKT pakalpojumu un infrastruktūras pārvaldības procesu organizēšanas un uzturēšanas kursus Baltijas Datoru Akadēmijā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI